Bronskast. Jonathan Harley från Rydö ASK tog JSM-brons i spjut med ett kast på 64,94 meter.
Bronskast. Jonathan Harley från Rydö ASK tog JSM-brons i spjut med ett kast på 64,94 meter.

Hallänningar på prispallen i JSM

Det blev ett brons. Och den som tog det var Jonathan Harley från Rydö ASK. – Jag hade siktat på att göra över 70 meter, men får vara nöjd med medaljen ändå, sa Jonathan – efter det att M22-finlen var över.

ANNONS
|

Det var vid junior-SM i Kalmar i helgen och där spjutkastningen för M22-klasen avgjordes redan första dagen.

Där blev det ganska tajt i toppen och med ett brons för Jonathan Harley från Rydö på 64.94 och med bara 16 centimeter fram till silvret och JEM-kastaren Quincy Andersson från Malmö AI. Medan segern gick, lite överraskande, till Theodor Thor från Örebro på 67.17.

Thor fick väl på ett kast och hade sedan sitt näst bästa bakom Harleys tre bästa kast. Men det är ju så att ett kast räcker.

– Väldigt fina förhållande, även om vi hade en hård sidvind i början, men den lade sig sedan och det blev bra, sas Jonathan.

ANNONS

– Jag siktade på pallplats och det tog jag så det får jag vara nöjd med.

En som inte hade några marginaler på sin sida var IFK Halmstads Lisa Thelander, som hade 1.71 som sluthöjd, samma som trean och junior-EM-hopparen Vendela von Corswant från Örgryte och bara tre centimeter bakom ettan Lisa Engman från Kils AIK.

– Ja, lite retligt... Men men, har inte kunnat träna ordentligt på ett bra tag på grund av sjukdom så får väl ändå vara ganska nöjd med min insats. Det var en svår vind med tycker jag. Nu är jag redo för uppbyggnaden för att komma tillbaka starkare till inomhussäsongen, sa och lovade Lisa – som med den lilla träningen det har blivit gjorde en riktig stark insats.

Hade hon tagit 1.71 i första i stället för i andra så hade hon fått ett brons.

Medaljer blev det i stället för två två andra från Halmstad, där Vidar Johansson (Sävedalen) började sin långa helg med att vinna 2 000 meter hinder. Och det efter att i stort ha gjort som han ville i loppet, där man imponeras av hur han bara kan trycka till i passeringen av vattengraven och ta fem-sex meter på motståndarna.

ANNONS

– Det kändes okey, men jag skall springa mer den helgen, så det var bra att jag inte behövde springa max. Men det var ju en kille som hängde på bra i början, så jag blev lite orolig ett tag. Men det gick ju bra, sa Vidar.

Segertiden blev 6.03,55 och med nästan 20 sekunder ner till tvåan.

Och inte nog med det. Vidar tog sedan också ett brons på 1 500 meter med tiden 3.54,58 och ett silver på 5 000 meter med 15.52,26. Så tre medaljer och en av varje valör. En tung helg för Vidar, som kommer att springa NM till helgen i Finland, men som förhoppningsvis får en vilodag eller två efter helgen.

För Halmstadkillen Adam Danielsson blev det en väldigt speciell final på 400 meter, då han slutade tvåa med en klubbkamrat från Ullevi FK både just före sig och just bakom sig.

ANNONS