Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Calle Halfvarsson imponerade i kvartsfinalen i Ruka men glömde sedan lägga på fästvallan.
Calle Halfvarsson imponerade i kvartsfinalen i Ruka men glömde sedan lägga på fästvallan. Bild: Henrik Montgomery/TT

Halfvarsson utmanade utan fäste

Calle Halfvarsson, med för lite fästvalla, kom femma i Rukas sprintfinal.
– Om jag springer och får fast grejorna är det nog bara Klæbo som kan sätta emot mig, säger han.

Calle Halfvarsson är i bra form. Efter en lyckosam helg i Bruksvallarna kom han till världscuppremiären i Ruka och imponerade i kvartsfinalen. Hans rusning i Klæbo-stil skapade ett sus på skidstadion i nordöstra Finland. Ingen i startfältet hängde med honom i den avgörande sista backen.

– Jag har sällan gjort en bättre backe, säger Calle Halfvarsson.

Tappade greppet

Men sedan tog det stopp för dalaåkaren som knappt tog sig till final, där han blev femma, efter fyra norska åkare med Johannes Høsflot Klæbo som vinnare.

– Det är så jäkla synd att jag inte hade det greppet i finalerna. Jag står och slinter för mycket och får inte ner fästet ordentligt.

Halfvarsson fortsätter:

– Om jag varit lite smartare skulle jag bett ”Oljan” (vallaren Thomas Eriksson) att lägga på mer fäste. Jag hade nog bästa glidet i hela finalen. Men det är inte på glidpartierna man vinner det här loppet. Det är i backen upp till stadion, säger Calle Halfvarsson och tillägger:

– Om jag springer och får fast grejorna är det nog bara Klæbo som kan sätta emot mig. Men nu blev det han och tre norrmän till som tryckte ner mig i skorna i dag, säger Calle Halfvarsson och fortsätter:

– Det svarar annars bra nu. Jag är i bra slag.