Philip Haglund vrålar ut sin glädje efter det sena segermålet mot IFK Norrköping på Östgötaporten.
Philip Haglund vrålar ut sin glädje efter det sena segermålet mot IFK Norrköping på Östgötaporten.

Haglund: "En perfekt start på sommaren"

Philip Haglunds fjärde mål för säsongen var också det viktigare. Det gav 1–0 och tre poäng mot svårt motstånd. Det ger också framtidstro.

ANNONS
|

Själv hyllade Haglund mest lagets disciplin och lagkompisarnas hårda arbete i den 30-gradiga hettan på plastgräset på Östgötaporten.

- Det är nog vår bästa defensiva match den här säsongen.

Då saknades ändå mittbacken Kebba Ceesay – försvarslinjens ledare. Men tidigare långtidsskadade Daniel Jarl klev in och firade säsongsdebuten med seger.

- Den defensiva insatsen var över förväntan, det får man verkligen säga, säger Haglund.

ANNONS

Kaxigt slut

IFK Norrköping matade på mest hela tiden, men ineffektivt och utan stuns och spets. Samtidigt kaxade Sirius upp sig mot slutet.

- Det kändes som om de sista tio minuterna i matchen var våra. Norrköping har mycket bollinnehav och är generellt det lag som styr hela matchen, men den sista kvarten är det vi som har chanserna, säger han.

Haglund hade en riktigt vass chans innan han avgjorde.

- Jag kom bra med huvudet, men den gick inte in.

Med minuten kvar stötte han i stället in matchens enda mål på inhopparen John Junior Igbarumahs fina inspel från höger. Några minuter senare firade båda med resten av laget tillsammans med de tillresta supportrarna.

TT: Vad betyder en sådan här seger för stämningen i truppen?

- Först och främst får vi en bra start på sommaren. Det är stort att vi slår Norrköping som har fantastiska spelare. Vilka spelare de har i sin startelva och de har haft en otrolig formkurva. Men vi gör en otrolig laginsats, säger Philip Haglund.

ANNONS

Lyckat målvaktsval

Bakom segern låg också ett lyckat målvaktsval. Tränarduon Mirza Jelecak och Henrik Rydström satsade på Lukas Jonsson framför John Alvbåge.

Jonsson bidrog med flera starka räddningar.

- Vi har två jämna målvakter och ingen uttalad förstamålvakt. Det är lite som handboll över det och det kanske är ovanligt, säger Rydström.

- Vi trodde väl att vi skulle ha en del press på oss och behöva skickliga fötter och det har Lukas. Tittar man på formen för tillfället är Lukas lite före John, men det är inget förstaval. Det är två bra målvakter som gör det tillsammans.

TT

ANNONS