Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Moras Michael Haga blev matchhjälte. Arkivbild.

Haga matchvinnare efter straffvariant

En straffvariant på dålig hemmais. Det blev segerreceptet för Moras Michael Haga, som blev matchvinnare när Linköping besegrades i SHL med 3-2 efter straffar.

Haga är full av självförtroende och lyser i spelarkorridoren efter en av säsongens mest dramatiska ishockeymatcher i Mora.

När det återstod drygt sju minuter av matchen såg Linköping ut att ta en säker seger. Laget ledde med 2–0 och spelade stabilt på resultatet.

Men när klockan visade 13.51 small det till. Ryan Johnston reducerade till 1–2 och bara 1.11 senare passade han till Michael Haga som kvitterade till 2–2.

Linköping föll ihop som ett korthus och var mycket nära att förlora matchen redan under ordinarie tid.

I gubbhörnet

Avgörandet kom i straffläggningen efter en mycket dramatisk förlängning där båda lagen skapade flera chanser och där Linköpings Andrew Gordon fick ett mål bortdömt.

- Det var en förlängning som tränarna hatar samtidigt som vi och publiken älskar det, flinar Michael Haga, som gjorde det enda målet i straffläggningen.

De många missarna är logiska, tycker Michael Haga.

- Det blir ofta dålig is i slutet av matcherna här i Mora, det blir därför väldigt svårt att dribbla. Därför körde jag den här varianten som går ut på att först finta och sedan skjuta pucken i gubbhörnet. Det gick bra, säger Michael Haga.

Han njuter av att vara matchvinnare, men hyllar samtidigt moralen i laget:

- Vi ger aldrig upp och gnäller inte på varandra om vi skulle ligga under med ett par mål. Det vittnar om en bra moral som var nyttig i dag och som vi kommer att behöva när det drar ihop sig i slutet av serien.

Samtidigt var Mora stundtals extremt ineffektivt i matchen. Laget har mycket svårt att göra mål. Den här segern var maxflyt för dalalaget, som nu kan glädja sig åt att deras bästa forward, Andrew Rowe, kommer tillbaka efter skada till nästa match.

Deppigt i Linköping

I Linköping var det deppigt och tränaren Tommy Jonsson förstod ingenting efter matchen.

- Jag tyckte att det kändes så tryggt i tredje perioden. Vi spelade stabilt och bra tills Mora gjorde 2–1. Det var som att vi blev tagna på sängen. Nu är jag mest besviken och kan inte förklara varför det hände. Vi får analysera det senare, säger Tommy Jonsson.

Extra oroväckande var att Lukas Bengtsson, som var tillbaka efter skada, fick en slashing på handen i slutet av matchen. En smäll som inte såg bra ut för honom.

- Jag vet inte hur det gick. Vi får återkomma med besked senare, säger Tommy Jonsson.