Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Anna Haag tappade på den tredje etappen av Tour de Ski men känner att formen är fortsatt god. Arkivbild.

Haag tog fel rygg: "Hade kunnat åka fortare"

Formen håller i sig. Men taktiskt gick inte den tredje etappen av Tour de Ski Anna Haags väg.

Anna Haag överraskade positivt med en femteplats på den andra etappen av Tour de Ski och startade jaktstarten över 10 kilometer som nia, 1.50,1 efter ledaren Ingvild Flugstad Østberg.

Haag placerade sig i en större klunga merparten av loppet och kände att formen var fortsatt god.

- Jag tog det lugnt och lät dem passera och kom in i mitt lopp. Jag hade superskidor i dag och kunde ta det lugnt över krönen och krypa ihop och glida i kapp, säger hon till SVT.

Fastnade

Men när klungan splittrades i nya grupperingar tappade svenskan kontakten.

- Jag fastnade bakom (Nathalie) von Siebental och kände under loppet att hon inte riktigt hade dagen. Men så kom jag inte om för att jag hade någon på min yttersida, och när jag väl kom om var luckan för stor.

Haag spurtade i mål som delad tolva och är 2.26 efter totalledaren Ingvild Flugstad Østberg.

Dramatik i tätstriden uteblev när Østberg ledde från start till mål. Lagkamraten Heidi Weng tog in fem sekunder men eftersom Østberg fick bonussekunder är avståndet fortsatt 32,8 sekunder.

"Levande helvete"

Østberg slet dock ont för segern.

- Det var ett levande helvete, jag fick kämpa. Det var långsam snö, så det kändes inte bra. Jag såg Heidi genom hela loppet och jag fick kämpa hårt, säger norskan i segerintervjun.

Anna Haag tappade 20 sekunder mot Østberg.

- Jag tror jag hade kunnat åka fortare om jag inte hade fastnat där bakom. När man inte haft säsongen med sig är man inte riktigt alert nog och väljer fel ryggar, säger Haag till SVT.

Med Charlotte Kallas och Stina Nilssons frånvaro i touren är Haag det svenska hoppet. Än så länge har det gått bra.

- Skitkul faktiskt, säger hon om starten på touren.

Jessica Diggins, USA, försvarade sin tredjeplats men tappade i tid och ligger nu nästan en och en halv minut efter Østberg.

Närmast för Tour de Ski-åkarna väntar den första av totalt två vilodagar under touren. Åkarna ska förflytta sig till Oberstdorf i Tyskland för den fjärde etappen den 3 januari.