Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Hästlös Douglas Lindelöw missar VM

Douglas Lindelöw och Zacramento är en pålitlig kombo. En kombo som inte får chansen i VM – då ägaren till hästen sagt nej.

Att Zacramento var tveksam till en eventuell VM-start fanns det spekulationer i sedan tidigare. I och med att ägaren Tove Håkansson redan förra året aviserat en framtida försäljning av Douglas Lindelöws nya vapendragare så fanns risken att Zacramento inte skulle få åka den långa resan till USA.

Och precis så blev det när VM-truppen presenterades.

- Nu börjar det dra ihop sig och då har de fattat beslutet att de inte vill riskera någonting. Det är en väldigt lång resa. Hur kommer hästen ta det och hur kommer det fungera? Så i dagsläget är den inte till förfogande, säger Henrik Ankarcrona, förbundskapten för hästhoppningen, och fortsätter:

- Jag är intresserad av om hästen är tillgänglig för att åka och hoppa i VM. När hästägaren säger nej så kan jag försöka köra någon övertalningsmanöver men i slutändan måste jag respektera hästägaren.

TT: Hur har dialogen med Lindelöw sett ut?

- Douglas vill så klart åka, det är inget att sticka under stol med. Det är en ryttare jag absolut är intresserad av att ha med i ett lag. Så klart det är tråkigt.

Att vara aktuell med en annan häst är inte aktuellt då Douglas Lindelöw helt enkelt inte äger någon annan häst. Och om det, mot all förmodan, skulle ske något nytt i fallet Zacramento så är det ändå inte solklart att den femte reservplatsen tillfaller just det ekipaget.

- Allting kan hända. Så är det. Det är många om och men och vi får se. Men så här ser truppen ut i dagsläget, säger Ankarcrona.