Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Grötvik wakeboard park Bild: Jari Välitalo
Grötvik wakeboard park Bild: Jari Välitalo

Här blir det fler SM i Halmstad: ”Stolta”

Det blir flera SM i Halmstad i sommar – även utan SM-veckan.
Mästerskapen blir i de allra flesta fall publikfria.
– Vi är stolta och glada över att så många lokala idrottsföreningar vill stå som värdar för SM denna sommar trots allt, säger Ann Johansson, Chef Evenemang och Möten på Destination Halmstad.

Efter att SM-veckan officiellt ställts in för andra året i rad i början av maj har både Svenska friidrottsförbundet och Svenska simförbundet meddelat att de trots allt kommer att genomföra sina respektive svenska mästerskap i Halmstad i sommar.

Och det tillkommer ytterligare mästerskap i takt med att restriktionerna lättar.

Nu är det även klart att SM i wakeboard och Swedish Wake Series kommer genomföras i Halmstad mellan den 1-4 juli. Den 3 juli väntar SM i hindersim, den 4 juli kommer SM i hinderbana avgöras, den 5-6 juli är det SM i militär femkamp och den 21-22 augusti går SM i beach ultimate frisbee av stapeln.

I ett pressmeddelande skriver Destination Halmstad att SM-tävlingarna ”framför allt kommer vara publikfria evenemang”.

– Vi är stolta och glada över att så många lokala idrottsföreningar vill stå som värdar för SM denna sommar trots allt. Ett enormt arbete har lagts ned för att genomföra tävlingarna enligt de riktlinjer som gäller, att begränsa smittspridningen gäller än. Destination Halmstad stöttar föreningarna i planerings- och genomförandearbetet, säger Ann Johansson, Chef Evenemang och Möten på Destination Halmstad i pressmeddelandet.

LÄS MER: Sim-SM till Halmstad – beskedet om Sarah Sjöström

LÄS MER: Klartecken för friidrotts-SM i Halmstad – kan locka OS-hopp

Fler lokala sportnyheter hittar du här