Paulinho stod i centrum när hans Häcken slog Falkenberg i allsvenskan.

Häcken i serieledning efter Paulinhos drömmål

Häcken toppar fotbollsallsvenskan – åtminstone för en dag efter 3–0 borta mot Falkenberg.

|

Matchens huvudnummer blev Paulinhos drömmål på en frispark från 25 meter när Häcken än en gång visade varför laget tippas bli ett av topplagen i år.

Trots att Falkenbergförsvararen Tibor Brink Joza backade tillbaka in i målet hade han ingen chans att hjälpa målvakten Hampus Nilsson stoppa frisparken som satt benhårt i det högra krysset.

Målet i den 66:e minuten blev något av en revansch för en spektakulär målsumpning i den första halvleken, då Häcken-spelaren bara skulle slå in en retur i fritt läge någon decimeter från mållinjen. Hampus Nilsson lyckades dock få ut en hand och tippa bollen utanför målet.

Paulinho gjorde även 3–0 med kvarten kvar. Alexander Jeremejeff släppte ett inlägg längs marken från höger och brasilianaren kunde enkelt rulla in bollen i mål.

Segern innebär att Häcken har sju poäng efter tre matcher och leder allsvenskan. Den tredje omgången spelas klart under söndagen och måndagen.

Paulinho var inblandad även i Häckens första mål. Han fångade upp en retur från målvakten Nilsson och chippade ett inlägg till högerbacken Godswill Ekpolo, som från nära håll kunde trycka in bollen i mål.

Daleho Irandust gjorde sin första match från start i Häcken efter en skadefylld försäsong. 20-åringen gjorde mål mot Malmö FF i premiären och fick nu chansen från start.