Filip Lidbeck, Halmstad Frigymnaster, just nu på EM, och ett av hemmahoppen inför SM som nu flyttas till hösten.
Filip Lidbeck, Halmstad Frigymnaster, just nu på EM, och ett av hemmahoppen inför SM som nu flyttas till hösten. Bild: Roger Larsson

Gymnastik-SM i Halmstad flyttas fram till hösten

Det blir inget SM eller JSM i artistisk gymnastik i Halmstad den 28–30 maj. Precis som så mycket annat flyttas nu tävlingarna fram till hösten.

ANNONS
|

– Med tanke på att olika gymnaster och klubbar har haft olika förutsättningar för att kunna träna hade vi aldrig kunnat motivera ett storskaligt SM av rättviseskäl, säger Halmstad frigymnasters ordförande Michael Hedlund, tillika också ordförande i förbundets tävlingskommitté för manlig artistisk gymnastik.

– Dessutom hade vissa klubbar, framför allt i norr, signalerat att de ställde sig mycket tveksamma till att resa så långt i dessa pandemitider och det har jag full förståelse för, fortsätter han.

Medan JSM och SM i kvinnlig AG har fått nya datum den 2–3 oktober är det oklart kring herrarna, där arrangerande Halmstad frigymnaster ihop med Svenska gymnastikförbundet tittar på olika alternativ.

ANNONS

– Det vi hoppas på är ett gemensamt SM i början av oktober, vilket för vår del hade varit roligt med tanke på hur bra det just nu går för vissa gymnaster på EM i Basel som då hade varit med, förklarar Michael.

– Men förbundskaptenen på herrsidan, Niklas Andersson (också från Halmstad) vill hellre ha det i mitten av september som en uttagning till VM i Tokyo i slutet av oktober. Så vi är inte riktigt framme där ännu.

Ju längre fram – desto större chans är det också med ett så ”nomalt” SM som möjligt och då förhoppningsvis med publik.

– Ja, vi i Halmstad arrangerar även Svenska cupen och lag-SM i slutet av november och då räknar vi med, eller åtminstone hoppas, att vi sett till vaccinationen ska kunna hålla normala tävlingar.

ANNONS