Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/6

Gyllene seger men utan värde för Halmstad BMK

Halmstad var piskat att besegra Skogås med 4–2 eller mer för att hoppet om en tredjeplats skulle leva. Men nykomlingen fick ”bara” 4–3 och därmed väntar troligen Kista i kvarten.

Mellanserie A 
Halmstad BMK    4
Skogås BMK    3

– Det var synd att vi inte kunde få med oss 4–2 men vi visade ändå att vi var det bättre laget, kommenterar ankaret Felix Burestedt som än en gång visade vägen.
För när det kommer till förstasinglarna har Halmstad BMK visat sig oerhört svårslaget. Firma Felix Burestedt och Sofie Holmboe Dahl kan rentav vara seriens främsta förstauppställning.
I första set mot Douglas Lidman fick Sverigetrean Burestedt slänga sig raklång för att rädda en boll men passade även på att, till publikens förtjusning, vinna bollen i samma slag. I andra set smashade han så hårt att strängarna gav vika. När tre set var spelade var matchen över för då hade Lidman avfärdats med 11–10, 11–6, 11–6.
Knät? Det höll och var inget som gäckade 21-åringen (fyller 22 på söndag), även om det tog ett set innan Burestedt visade sin sedvanliga spänst och power.
– Ja, så var det kanske, men det kändes bra. Jag var lite pressad i första set, men sen gick det enligt plan, säger Burestedt som senare även vann i mixeddubbeln med Louise Eriksson.

Snackisen inför matchen var dock supermötet mellan Sofie Holmboe Dahl, 20, och Irina Andersen, 18. Danskorna har dominerat damsinglarna i SBL den här säsongen och efter Andersens seger i skiljeset i premiären var det nu dags för SHD att ta revansch. 
– Vi spelar i samma klubb i Danmark och tränar ihop nästan varje dag så vi känner verkligen varandra bra, vilket gör det svårt, medger Holmboe Dahl.
Men det började bra. Snabbt och smidigt spelade hemmafavoriten sig fram till 2–0 efter 11–6, 11–4. 
Sen kom dalen för Sofie. 
6–11 och 8–11 gav skiljeset, som gick till 10–10 och en helt avgörande boll. Detta sedan Holmboe Dahl bränt tre matchbollar. Finalisten från Swedish National fick dock jubla sist i den högdramatiska prestigematchen. 
– Jag blev lite nervös vid matchbollarna så det var skönt att få slå in 11–10. Speciellt då jag har förlorat de två senaste matcherna mot henne, säger Holmboe Dahl som nu har sju raka singelsegrar i svenska högstaligan.
2–0 till Halmstad och optimism i Söndrumshallen.

Mot bättre lag har HMBK dock haft det tuffare i herrsingel två samt herrdubbeln, så också mot Skogås och vips var det 2–2. När Holmboe Dahl i par med landsmaninnan Line Fleisher Nielsen sedan också fick ge sig i en tuff damdubbel så försvann hoppet om att passera Skogås i Mellanserie A vilket hade renderat i en tredje plats och möjligheten att välja kvartsfinalmotståndare.
Efter 3–3 totalt fick Holmboe Dahl avgöra i golden set, 11–3 mot Andersen, och 4–3 i matchen.
Nu väntar troligen Kista BMK i SM-kvartsfinal. 
– Det är väl inte helt hundra att vi får möta Kista, men det är väl det laget alla vill undgå så förmodligen blir det Kista, konstaterar Burestedt.

Fler lokala sportnyheter hittar du här