Carl Gunnarsson firar målet.
Carl Gunnarsson firar målet.

Gunnarsson matchhjälte för St Louis

Carl Gunnarsson gjorde matchens enda mål när St Louis slog Buffalo i NHL-ishockeyn. Målet var hans femte den här säsongen, backens bästa siffra hittills i ligan.

ANNONS
|

Gunnarsson fick pucken direkt efter en tekning och satte 1–0 bakom landsmannen Robin Lehner i Buffalos mål med knappa sex minuter kvar av sista perioden, ett resultat som stod sig matchen ut.

- Det satt hårt åt, Lehner var jäkligt bra i kassen och stoppade en hel del chanser matchen igenom, så det var förstås riktigt skönt, säger Gunnarsson till Aftonbladet.

ANNONS

"Flyt på slutet"

St Louis har efter en period med många förluster nu vunnit sex av de åtta senaste matcherna.

- Vi hade en liten dipp i början av januari, men precis före och efter All Star-breaket har det sett betydligt stabilare ut, säger Gunnarsson, och fortsätter:

- Just i kväll spelade vi kanske inte så jättebra, vi hade rentav lite flyt på slutet, men det viktiga är att vi fortsätter ta poäng.

Lehner gjorde 32 räddningar, och St Louis målvakt Carter Hutton höll nollan för tredje gången den här säsongen. Hutton tog 27 skott.

- Det var en av dessa matcher som skulle ha kunnat gå hursomhelst, säger Buffalos tränare Phil Housley, twittrar laget.

ANNONS

Ingen bra match

I mötet mellan New York Rangers och Nashville var det flera svenska spelare som visade upp sig. Mika Zibanejad reducerade till 2–3 för Rangers i tredje perioden, men det tog inte ens en halv minut innan Viktor Arvidsson såg till att Nashville hade en tvåmålsledning igen.

Tillsammans med Filip Forsberg hade Arvidsson då även spelat fram till matchens första mål, av PK Subban.

Henrik Lundqvist i Rangers mål hade inte en av sina bästa kvällar, med en räddningsprocent på 85 procent. Nashville segrade till slut med 5–2.

Mattias Janmark var en av målskyttarna när Dallas körde över Minnesota med 6–1 hemma i Texas. Han inledde lagets målparad, framspelad av John Klingberg.

Los Angeles krossade Arizona med 6–0. Adrian Kempe gjorde ett av målen.

TT

ANNONS