Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Therese Gunnarsson.

Gunnarsson förlorade världsmästartiteln

Halmstad Muay Thais Therese Gunnarsson hade chans att skriva historia. Men det blev förlust när hon försvarade sin Wako Pro-titel i kickboxning i Monte Carlo.

Therese Gunnarsson, 32, hade haft världsmästarbältet i 52-kilosklassen i sin ägo sedan 2012. Därefter hade skånskan, bosatt i Helsingborg, inte blivit utmanad och har numera egentligen slutat med kickboxning för att satsa på thaiboxning.

Men när franska stjärnan Anissa Meksen ville fajtas om Wako Pro-bältet tackade Gunnarsson ja. Det blev dock förlust på poäng efter fem ronder i en stor gala i Monte Carlo på midsommarafton.

– Jag fick inte riktigt ut det som jag hade velat i matchen och det var synd. Jag hade förväntat mig väldigt tufft motstånd och det var tufft, men hon var inte så tuff som jag hade föreställt mig. Men hon var snabb och låg ofta steget före, säger Therese Gunnarsson.

Hade hon vunnit hade hon blivit historisk. Gunnarsson och Caroline Ek – den senare även känd från ”Mästarnas mästare” i tv – är de enda svenskarna som har vunnit en titel inom Wako Pro, som är kickboxningens mest prestigefyllda organisation. Ingen svensk har dock lyckats försvara sin titel.

Men Therese Gunnarsson var ändå inte allt för missnöjd efter förlusten:

– Jag är skitglad att jag har fått vara med om det. Det var fighting i världsklass och jag fick åka limousine med mina idoler, så det var en väldigt häftig upplevelse. 

– Sedan är det bara att jobba vidare på de bitarna som inte riktigt stämde, men det har jag bra folk som hjälper mig med, säger hon.

Nästa gång hon går upp i ringen blir i 02 Arena i London i oktober. Då handlar det om thaiboxning.

Läs också: Halmstadfighter kan ta unik proffsdubbel

Fler lokala sportnyheter hittar du här