Jesper Nyberg sköt hem sex medaljer, varav två, guld vid helgens viltmåls-SM. Men något VM blir det inte i sommar.
Jesper Nyberg sköt hem sex medaljer, varav två, guld vid helgens viltmåls-SM. Men något VM blir det inte i sommar. Bild: Johan Persson/arkiv

Guldmiss i paradgrenen – men ändå 14 SM-medaljer till Hylte

Jesper Nyberg fick nöja sig med brons i grenen där han har vunnit två raka EM-guld. Men det blev ändå ett helt lass medaljer med hem till Hylte för Nyberg och junioren Oscar Eliasson från helgens viltmålts-SM i Värmland.

ANNONS
LocationHylte||

Mästerskapet, som avgjordes i Glava utanför Arvika, kan summeras med två guld, två silver och två brons för Jesper Nyberg medan det blev ett guld, fyra silver och ett brons för Oscar Eliasson.

Dessutom sköt Hylte SPS-duon hem två lagsilver.

– Jag är nöjd. De andra skyttarna är bra så det går inte att vinna alla grenar. Men två guld är väl bra, säger Jesper Nyberg.

Han vann 50 meter running target blandlopp samt enkelskott 80 meter.

Däremot fick Hylteprofilen nöja sig med bronsmedaljen i 50 meter running target regelbundna lopp, där han vann EM-guld både 2017 och 2017.

ANNONS

Guldet gick i stället till Emil Martinsson, Osby, på 591 poäng före Niklas Bergström, Glaskogen, på 589 och Jesper Nyberg på 588.

– Jag sköt för dåligt på snabbdelen av tävlingen, de sista 30 skotten. Jag fick inte det att stämma riktigt där tyvärr. Så det var väl det jag var mest missnöjd med, säger Nyberg.

Även skyttesporten påverkas av coronapandemin. VM, som skulle ha gått i Frankrike i sommar med Jesper Nyberg på startlistan, ställdes in.

– Det kanske blir nästa år, det vet vi inte riktigt ännu. Vi får vänta och se, säger han.

Nästa internationella mästerskap kan i stället bli på luftgevär tio meter till vintern.

– Jag hoppas att det blir EM i februari eller mars om vi har tur. I Finland i så fall, berättar Jesper Nyberg, som där har ett mixedguld att försvara.

Oscar Eliasson vann sitt JSM-guld i dubbel kulkombination, med skott från både 50 och 80 meter.

LÄS MER:Anonyme mästaren laddar om – för dubbla roller i SM

ANNONS