Från VM-final till SM-final? U18-landslagets guldkapten Tobias Björnfot är aktuell för en plats i Djurgårdens trupp till den femte SM-finalen.
Från VM-final till SM-final? U18-landslagets guldkapten Tobias Björnfot är aktuell för en plats i Djurgårdens trupp till den femte SM-finalen.

Guldkaptenen aktuell för SM-final

Djurgården hade sex spelare med i det historiska U18-landslag som vann VM-guld i Örnsköldsvik. Kanske får en av dem känna på SM-finalspel.

ANNONS
|

Den 18-årige ishockeybacken var lagkapten i det svenska guldlaget och har varit ombytt i fyra slutspelsmatcher med Djurgården. Han var inte med och tränade med Djurgården på måndagen, men ansluter på tisdagens matchvärmning före avresan till Göteborg.

Om han tar en plats i matchtruppen till den femte SM-finalen i Scandinavium återstår att se.

- Det får vi se, den tas ju ut i morgon, säger Ohlsson.

ANNONS

Björnfot har tillsammans med forwardstalangen Alexander Holtz och Albin Grewe varit uppe i A-laget under säsongen och provat på spel i SHL.

Frölunda hade fyra spelare med i U18-guldlaget, bland annat den store hjälten Lucas Raymond som gjorde hattrick i finalen mot Ryssland och det avgörande målet i förlängning.

Djurgårdstränaren har tidigare varit assisterande förbundskapten för U18-landslaget.

- Jag är jätteglad för Sverige skull. Vi har försökt bärga det där U18-guldet i så många år och jag var själv med och provade och fick bara silver, säger Ohlsson.

Med sex spelare med i guldlaget ser Djurgårdens framtid fortsatt ljus ut.

- Vi har många spelare med där, så vi har en rolig framtid. Det är spännande spelare som kommer underifrån och kommer att ansluta eller vara med om att utmana om platser till säsongen 19–20, säger Ohlsson.

ANNONS
TT

ANNONS