Caroline Högardh tog guld på 2 000 meter hinder.
Caroline Högardh tog guld på 2 000 meter hinder.

Guldkantad start på JSM för IFK Halmstad

Det blev tre guld till IFK Halmstad redan första SM-dagen i Karlstad. Först i höjd och sedan i slägga samt 2 000 meter hinder.

ANNONS
|

Först ut att plocka hem ett svensk mästerskap på JSM på Tingvalla i Karlstad var höjdhoppslöftet Lisa Thelander, som var ensam att klara 1.72.

– Ja, det var kul att vinna, men jag hade gärna klarat 1.74 också. Fast i dag var det svårhoppat, säger Lisa.

Vad var det som var svårt?

– Jo, vi som hoppade från samma håll som jag hade motvind på slutet.

Och det var verkligen hårda kastvindar på Tingvalla, upp till fyra meter per sekund. Så det var inte så märkligt att det ställde till problem för tjejerna i F17-klassen.

ANNONS

Men den som bemästrade vindarna bästa av alla var alltså Lisa, som vann före Sofie Björklund från Båstads GIF på 1.70.

Samtidigt som Lisa fick ta emot sin guldmedalj, inledde klubbkamraten Elias Håkansson sin väg mot seger i slägga genom att kasta 62.18 i den första omgången.

Men det skulle bli än bättre. I den tredje omgången hivade IFK:aren i väg släggan 64.09, vilket blev guldkastet för Elias som sedan avstod de tre sista omgångarna.

– Det är ju inte riktigt som jag kan kasta, men jag ville så gärna komma hit för att kvala in till junior-NM på Island. Sedan hoppas jag ju att jag ska vara frisk där. Har en nackspärr just nu, säger Elias, som med råge tog platsen till Island.

För det var ingen av de andra grabbarnas som tog sig över sextio meter.

Guld nummer tre för IFK sprang Caroline Högardh hem på 2 000 meter hinder. Hennes tid var 6.59,75.

Redan från start tog ”Carro” ledningen och fick snabbt en lucka till resten av fältet. Men under den andra delen av loppet närmade sig Maria Borglund från Sävedalen. Marie var till och med uppe jämsides – men förbi kom hon aldrig.

– Min taktik var att se hur loppet skulle gå och sedan vet jag att jag är stark på slutet, sa ”Carro”, som följde det hon bestämt och kunde sticka ifrån på slutet.

ANNONS

Därmed var tredje IFK-guldet i hamn och det innebar också att klubben toppar guldligan efter den första dagen.

– Nu hoppas jag att försöken utgår. I så fall springer jag final på 1 500 meter på lördag förmiddag och sedan försök på 800 meter på kvällen... Går det bra då är det final på söndag. Så många lopp blir det, avslutar Högardh.

ANNONS