Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Daniel Rahimi går i klinch med Skellefteås Jimmie Ericsson under vårens SM-finalserie. Arkivbild.

Guldbacken räds inte spelarflykt

Listan över spelare som lämnat mästarlaget Växjö skulle kunna göra vem som helst mörkrädd. Backtuffingen Daniel Rahimi är dock inte lättskrämd:

Fjolårets suveräna och överlägsna mästare fick inte spela i premiäromgången i lördags utan kliver in i den nya SHL-säsongen på torsdagskvällen borta mot Timrå.

Det är ett i många stycken nytt lag som äntrar isen.

Borta är stjärnor som fjolårets succéforward och guldmakare Elias Pettersson, kulturbäraren Robert Rosén, NHL-flyktade backen Eric Martinson, Andy Miele, Andrew Calof och Dennis Rasmussen.

- Vi har tappat jättemånga bra spelare, men vi har även fått in jättemånga bra spelare. Jag tror man måste vara noggrann med att se att de som kommer in inte ska fylla någon annans skor, utan vara sina egna. Vi som grupp måste hitta vårt sätt att vinna och nå framgång, säger Rahimi.

- Där ligger utmaningen, att stänga det som var i fjol och inse att det här är något nytt.

"Växte jättemycket"

Rahimi, 31, var en av nycklarna till fjolårets succé. Han värvades för att Växjö säsongen dessförinnan saknade en stor, elak back som kunde agera fältherre i defensiven.

Han gjorde allt det, plus lite till. Den defensive klippan tog steg och var mer involverad offensivt och gjorde mål i två av SM-finalmatcherna mot Skellefteå.

- Jag tror jag växte jättemycket som person och som spelare tog jag kliv och blev mer balanserad än vad jag har varit på många år. Jag kunde dra nytta av mitt fysiska spel samtidigt som det inte behövde vara fokus alla kvällar.

Ingen Erik Karlsson

Men Rahimi, som i landslaget gått under smeknamnet "Rambo", har inga ambitioner att bli en Erik Karlsson. Den nästan 100 kilo tunge och 190 centimeter långe backen, med Björklöven som moderklubb, säger:

- Jag tror jag måste vara noggrann att jag är en defensiv back och att jag ska hålla mig till rätt saker. Sedan strävar jag också efter att bli bättre, men det är inte där mina styrkor ligger. Får man göra något mål så är det roligt, det försöker jag också utveckla, men inte på bekostnad av mitt bröd och vatten som är mitt defensiva spel.

Förra säsongens SM-guld var Rahimis första i karriären och han firade och njöt ordentligt. Han vill gärna uppleva det igen och på upptaktsträffen inför seriestarten tippade 10 av 14 tränare Växjö som guldlag.

- Vi har höga förväntningar på oss själva och man kan se tipsen som att många lag har respekt för oss redan nu. Som vet att vi blir laget att slå i vinter. Det sätter också press på oss och det blir en utmaning att handskas med.