Knapp vinnare. Felicia Boqvist (i gul tröja) från Rydö ASK övertygade stort när hon vann USM på 300 meter i F15-klassen.
Knapp vinnare. Felicia Boqvist (i gul tröja) från Rydö ASK övertygade stort när hon vann USM på 300 meter i F15-klassen.

Guld för Felicia i ungdoms-SM

Vilket smärtsamt magplask det blev. Men smärtan försvann när speakern förkunnade ett Rydöguld. – Det var det värt, jag är så nöjd, sa Felicia Boqvist, som fick några skrubbsår men framför allt ett USM-guld.

ANNONS
|

När ungdoms-SM avgjordes på Vellinge IP var det två 15-åringar tjejer som var höjdpunkterna från södra Halland.

I ett mycket dramatiskt finallopp på 300 meter satte Rydö ASK:s Felicia Boqvist allt på ett kort.

– Ja, jag ville bara vinna. Och jag startade väldigt hårt, visste att Hässelbytjejen var stark på slutet, sa Felicia, som hade ledningen in på upploppet.

Men det är då Lovisa Bivstedt från Hässelby är som starkast och hon åt upp meter för meter av avståndet fram till Felicia.

– Jag ramlade in i mål, men det gick bra, sa Rydötjejen.

ANNONS

Det gjorde så klart att smärtan från fallet kändes extra mycket för Felicia, men så kom beskedet att båda hade samma tid och att tusendelarna var på Felicias sida.

– Då var det värt några skrubbsår, skrattar Felicia, som vann på 40,48.

Men innan guldloppet sprang Felicia också 80 meter slätt, där hon tog sig till final tillsammans med IFK Halmstads Kajsa Kjellergren.

I finalen gjorde Kajsa ett kanonlopp och klockan stannade på 10,09. Då hade bara Stina Gustavsson från Hammarby korsat mållinjen och vann på 9,86, med Kajsa som tvåa.

– Jag har varit skadad länge, haft ryggproblem, så därför har jag inte hunnit med att tävla så mycket, sa Kajsa.

– Jag ville ta mig till final, men det var väldigt nervöst, även om jag försökte att inte tänka på det.

För Felicia blev det en sjätteplats i finalen och tiden 10,34.

Max Persson, IFK Halmstad, slutade åtta i stavhopp för P16.

ANNONS