Sveriges Stina Nilsson, Charlotte Kalla, Ebba Andersson och Frida Karlsson efter VM-guldet i damernas stafett, 4x5 kilometer.
Sveriges Stina Nilsson, Charlotte Kalla, Ebba Andersson och Frida Karlsson efter VM-guldet i damernas stafett, 4x5 kilometer.

Grips VM-höjdpunkt: stafettguldet

Skid-VM i Seefeld slutade med fem svenska medaljer, alla på damsidan. Särskilt en insats sticker ut, säger Sveriges landslagschef Rikard Grip.

ANNONS
|

Norge tog alla guld på herrsidan och alla individuella guld på damsidan i skid-VM i Seefeld. De enda ickenorska gulden tog Sverige: i damernas sprintstafett genom Stina Nilsson och Maja Dahlqvist och i damernas stafett genom Ebba Andersson, Frida Karlsson, Charlotte Kalla och Stina Nilsson.

Tre individuella svenska medaljer blev det också: Stina Nilsson tog silver i sprint och 19-åriga junioren Frida Karlsson slog igenom med dunder och brak genom att ta silver på 10 kilometer klassikt och brons på tremilen.

- Jag tycker att det har varit ett fantastiskt mästerskap om man tittar på de prestationer som framför allt tjejerna gör. Men jag tycker också att killarna gör bra prestationer, vi måste vara ödmjuka inför att vi inte har det herrlaget som vi har haft tidigare, säger landslagschefen Rikard Grip.

ANNONS

TT: Vilken är din höjdpunkt från VM?

- Damernas stafett, utan tvekan. Det var en galen upplevelse, att få se hur alla fyra är med och bidrar, från första till sista stavtag, att det där guldet ska till Sverige.

TT: Största besvikelsen?

- Jag ska inte säga att jag är besviken, men jag lider med killarna. Vi hade ändå en ambition att kunna vara med och kriga om medaljerna på teamsprint och stafett och jag vet hur hårt de kämpar och sliter. Det har varit tufft.

Seefeld, TT:s utsände

Fakta: Svenska medaljer i Seefeld

Guld: sprintstafett (k) Stina Nilsson och Maja Dahlqvist, stafett, damer, 4x5 kilometer (Ebba Andersson, Frida Karlsson, Charlotte Kalla, Stina Nilsson).

Silver: sprint (f) Stina Nilsson, 10 km (k) Frida Karlsson.

Brons: 30 km (f) Frida Karlsson.

ANNONS