Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Andreas Granqvist anser att spelarna stärktes efter hatstormen mot Jimmy Durmaz. Arkivbild.

Granqvist: Manifestationen stärkte spelarna

Lagkapten Andreas Granqvist: Landslagets manifestation mot rasism var ett viktigt budskap – och det stärkte truppen inför nyckelmatchen mot Mexiko.

Hatstormen som riktades mot Jimmy Durmaz skakade om Sveriges VM-trupp.

Men sättet som landslagets spelare och ledare hanterade situationen – med en manifestation mot rasism – ledde till att lagkapten Andreas Granqvist nu känner att den redan starka sammanhållningen har blivit ännu starkare.

"Sluter oss samman"

- Vi är en väldigt tajt grupp. Vi kämpar, krigar och ger allt för varandra på plan och utanför. I det här läget, när detta hände, är det klart att vi som grupp sluter oss samman, inte bara vi spelare utan ledarna också, säger han.

- Vi gav den stöttning som Jimmy behövde. Han är otroligt stark som person, han uppskattade det och tittade framåt. Jag tror, i och med detta, att vi är ännu starkare som grupp och i morgon (på onsdag) ska vi visa att vi göra allt tillsammans, vi krigar, vi kämpar, och vi står upp för det som vi tycker är rätt.

Det var Jimmy Durmaz inhopp mot Tyskland (1–2) som ledde till kommentarerna på hans sociala medier. Dagen efter höll mittfältaren ett tal där han fördömde hatet, hoten han hade fått utstå, och han gjorde det med stöd av sina medspelare samt alla ledare i Sveriges trupp.

- När vi fick reda det efter matchen var det irritation i gruppen. Det är helt oacceptabelt, all form av våld och hot. Det är inte bara inom vår grupp utan det är i hela världen. Vi tog stort avstånd till det innan träningen dagen efter och visade att vi inte accepterar beteendet, säger Granqvist.

Seger krävs

Den stärkta sammanhållningen är nu något som mittbacken och lagkaptenen tror kommer visa sig i den avgörande matchen mot Mexiko – Sverige behöver vinna för att gå vidare från gruppen – på Centralstadion i Jekaterinburg.

- Vi är extra taggade inför matchen mot Mexiko, och vi ska göra allt vi kan för att göra en bra prestation och få med oss det resultat som krävs, säger Andreas Granqvist.