Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Veli-Matti Savinainen och Sebastian Aho firar det andra av tre finska mål i avslutningen på Sweden Hockey Games. En match som innebar några steg tillbaka för Tre Kronor.

Grönborg: "Vi måste vara smartare"

En match närmare turneringen i Danmark. Men Tre Kronor har fortfarande en bit kvar till VM-formen.

Intentionerna till bra spel och bra prestationer fanns där enligt Tre Kronors Rikard Grönborg. Men förbundskaptenen ansåg även att det kommer krävas betydligt mer om VM i Danmark ska bli lika framgångsrik som turneringen i Tyskland blev under förra säsongen.

En detalj handlar om att spelarna måste bli smartare.

- Första perioden var ganska jämn, de var bäst första tio minuterna men sedan arbetade vi oss tillbaka in i matchen. I andra perioden var vi riktigt bra, då bör vi ha gjort 1–0, 2–0 och 3–0 men tyvärr tog vi dumma utvisningar. Där måste vi vara smartare, sade han.

Finland vände

Utvisningen som Grönborg främst tänkte på var Oliver Ekman Larssons tvåa i slutet av andra perioden.

Tre Kronor-backen blev irriterad i spelet framför målvakten Anders Nilsson och med tre sekunder kvar utvisades han för slashing.

Just sådana sekvenser är precis vad Rikard Grönborg inte vill se under Tre Kronors matcher i VM i Danmark.

I Sweden Hockey Games var det precis vad Finland behövde för att ta över och vända 0–1 till seger.

- Vi hamnade i "PK", tre mot fem. Vi dödade den men tyvärr gjorde de mål efteråt och lite senare gjorde de ett till i fem mot fem. Där måste vi vara lite smartare, sade Grönborg.

Kräver mer

Pekka Jormakka styrde in Juuso Riikolas skott till 1–1 i powerplay efter 1.42 minuter av tredje perioden. Och två minuter senare var Veli-Matti Savinainen först på returen från Teuvo Teräväinens skott – stolpe, stolpe – och skickade in 2–1.

Med 46 sekunder kvar av matchen satte Sebastian Aho 3–1 i tom bur.

- Grabbarna körde till slutet, tycker jag och vi hade chanser att komma tillbaka in i matchen, sade Rikard Grönborg och påtalade att det kommer krävas betydligt mer i matcherna som kommer.

- Det finns grejer att tajta till, samtidigt är det viktigt för oss att veta hur bra vi bör vara för att gå hela vägen

För de svenska spelarna och ledarna väntar nu två lediga dagar. På onsdag reser Tre Kronor till Köpenhamn och på fredag väntar VM-premiären mot Vitryssland.

Sverige möter därefter Tjeckien (6/5), Frankrike (7/5), Österrike (9/5), Slovakien (12/5), Schweiz (13/5) och Ryssland (15/5) i gruppspelet. VM i Danmark pågår till 20 maj.