Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Jim Gottfridsson jublar med resten av landslaget efter segern i tisdagens handbollsmatch i EM grupp A mellan Kroatien och Sverige i Spaladium Arena.

Gottfridsson: "Vi är inte mätta nu"

Sveriges handbollsherrar har inte tagit medalj i EM på 16 år. Med fyra poäng med sig till mellanrundan lever hoppet i allra högsta grad.

Mittnian från Flensburg var fotskadad hela hösten och ett frågetecken inför EM, men är en av många spelare som bara har växt för varje match i turneringen.

Tack vare den fenomenala skrällen mot Kroatien har Sverige rejäl vittring på en semifinalbiljett, trots förlusten och den bleka insatsen mot Island.

- Vi knöt nävarna direkt på kvällen (efter premiären), även om det var många sura miner. Vi sade att vi vet vad vi kan och vi vet vad vi vill, så kör vi bara och ser hur långt det räcker, säger den 25-årige skåningen.

- Nu har vi gett oss bra förutsättningar för att gå långt. Men om vi åker till mellanrundan och förlorar tre matcher är det här noll värt.

Sverige reser till Zagreb under onsdagen, men får ett par extra vilodagar inför nästa match och möter inte Frankrike förrän på lördag.

Gottfridsson räknade med betydligt bättre stämning på hotellet i Split efter segern mot Kroatien:

- Jag hoppas att Tjernberg (Lasse, landslagschefen) bjuder på en öl i alla fall. Jag förutsätter att han bjuder mig och hela laget.