Jim Gottfridsson skadade handen i kvartsfinalen mot Egypten.
Jim Gottfridsson skadade handen i kvartsfinalen mot Egypten. Bild: Anders Wiklund/TT

Gottfridsson skadad i VM-kvarten – ska röntgas

Jim Gottfridssons VM är i fara.
Stjärnspelaren skadade vänster pekfinger i kvartsfinalsegern mot Egypten i handbolls-VM och åkte efter matchen till sjukhus för att röntgas.
– Det är det värsta, säger landslagets sjukgymnast Patrik Sigsjö.

ANNONS
|

Gottfridsson, som tidigt gjorde mål i 26–22-segern, syntes grimasera illa och fick behandling för vänster pekfinger. På reprisbilderna syntes den svenska storstjärnan ha fastnat med fingret i en motståndartröja och han fick rejält ont varpå han lindades. 30-åringen befann sig dock kvar på bänken men spelade inte mer i matchen.

Efter matchen åkte Gottfridsson till sjukhus för att röntga handen.

– Han är ju inte glad naturligtvis. Det är det värsta för vilken spelare som helst att få en sådan känsla i kroppen, säger Patrik Sigsjö.

"Visar sin storhet"

Men bara för att Gottfridsson inte kunde spela hindrade det inte honom från att bidra. Från sin plats på bänken drev han på sina lagkamrater och när det var taktiksnack var det Gottfridsson, tillsammans med förbundskapten Glenn Solberg, som kom med instruktioner.

ANNONS

– Jag tycker att han visar sin storhet. Det finns många spelare som kan spela handboll i världen men om man ska få ett lag att vinna handlar det om att få det att jobba tillsammans. Jag tycker att det Jim gör i dag och det som han har gjort så många gånger förut är att han är med och bidrar och är en ledare och det visar hur mycket han brinner för det här laget. Det tycker jag är något vi alla svenskar ska vara stolta över, säger assisterande förbundskapten Michael Apelgren.

Ingen svensk panik

Gottfridsson var även med och firade med lagkamraterna och publiken i Tele2 arena. Han lämnade sedan arenan tillsammans med landslagsläkaren Daniel Jerrhag utan att svara på frågor från medier.

Det var dock ingen panik i det svenska lägret.

– När man känner att en så stor spelare är osäker för spel är det såklart inte något man tycker är "najs" men vårt jobb är inte att lipa över det utan att vara lösningsorienterade, säger Apelgren.

Även Albin Lagergren gjorde sig illa i första halvlek efter en smäll mot ansiktet. Högernian tog sig ut i omklädningsrummet för ytterligare vård men kunde efter några minuter komma tillbaka i spel.

ANNONS

Sverige vann matchen med 26–22.

ANNONS