Oskarshamns Tom Hedberg sätter avgörande 6–5 i förlängningen mot AIK.

Gott nytt hockeyår för Oskarshamn

Efter sex raka förluster i hockeyallsvenskan vände Oskarshamn 0–3 till 6–5 borta mot AIK. Tom Hedberg satte segermålet 40 sekunder in i förlängningen.

|

Oskarshamn avslutade 2017 med sex förluster i följd i hockeyallsvenskan, och sammanlagt 9–32 i mål.

Det nya året började lika dystert.

AIK gjorde 3–0 i första perioden hemma på Hovet och inget talade för de småländska gästerna.

Då kom den stora vändningen.

På mindre än åtta minuter i den andra perioden gjorde Oskarshamn tre mål och lite mer än en minut in i den tredje satte Tom Hedberg sitt första mål i matchen fram till 4–3.

Efter två AIK-mål på mindre än en halvminut såg det ut som om vändningen skulle gå om intet men Markus Perssons kvittering på passning från Hedberg bäddade för den senare. Den 18-årige Oskarshamnsbacken avslutade sin galakväll med att bli matchhjälte 40 sekunder in i förlängningen.

Leksand övertog serieledningen från Timrå efter 5–2 i toppmötet med Pantern på bortaplan.

Mattias Ritola gjorde det matchavgörande 4–2-målet i powerplay efter 7.52 i den tredje perioden.

- Jätteskönt. Det blir bättre och bättre för varje dag. Det är en tuff bortamatch mot ett lag som är otroligt aggressivt och starkt på hemmaplan. Vi gör en bra match, sade den rutinerade forwarden till C More.

Timrå föll klart borta mot Södertälje, 1–4. Målkungen Thomas Valkvæ Olsen gjorde två av SSK:s mål och är därmed uppe i lika många fullträffar (15) som Timrås Jonathan Dahlén i toppen av skytteligan. Dahlén gjorde Timrås tröstmål.