Spelarna i Lyon jublar efter att ha vunnit årets Champions League-final. Om två år spelas finalen i Göteborg. Arkivbild.
Spelarna i Lyon jublar efter att ha vunnit årets Champions League-final. Om två år spelas finalen i Göteborg. Arkivbild.

Göteborg får Champions League-final

Damernas Champions League-final 2021 kommer att spelas i Göteborg. Det blir första gången Sverige får arrangera den europiska klubblagsfotbollens största match.

ANNONS
|

Gamla Ullevi blir platsen Champions League kommer att avgöras i maj om två år.

"Detta är verkligen en milstolpe i svensk fotbollshistoria", säger Svenska fotbollförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson i ett pressmeddelande.

Från och med i år avgörs damernas och herrarnas Champions League-finaler på olika platser. Damernas spelades under våren i Budapest och vanns av Lyon som slog Barcelona med 4–1. Herrarnas final, mellan Liverpool och Tottenham, avgörs i Madrid på lördag.

Champions League-finalen har spelats som en match sedan 2010, innan dess avgjordes finalen i det som tidigare hette Uefa Womens Cup i hemma- och bortamöte och då spelades finalmatcher med såväl Umeå som Djurgården/Älvsjö på svensk mark.

ANNONS

2020 års final i damernas Champions League spelas i Wien. Svenska fotbollförbundet har länge velat arrangera en final.

"Från och med i år är damernas Champions League-final ett eget evenemang, och den första finalen som spelades i Budapest häromveckan visade direkt vilket lyft det är för damfotbollen", säger Karl-Erik Nilsson.

TT

ANNONS