Golfbanan i nya händer – så ser framtidsplanerna ut

Golfbanan i Tönnersjö utanför Halmstad har fått nya ägare. Äkta makarna Ola och Malin Hidgård har tagit över banan, som fyller 20 år i år.
– Vi känner att den här anläggningen har potential, säger Ola Hidgård.

ANNONS
LocationTönnersjö||

Familjen Hidgård har under de senaste åren mest synts i ridsportsammanhang. Ola var ordförande för Halmstads Fältrittklubb 2016–19 medan döttrarna Ellen och Lova har tävlat internationellt i dressyr respektive hoppning.

Men golfen har hela tiden funnits med i bakgrunden – och inte bara för att familjen bor en snedträff från sjätte hålet på Tönnersjö.

Golfbanan startades och drevs tidigare av Ola Hidgårds föräldrar Karl-Erik och Sonja Karlsson, och han var själv med och byggde banan under tidigt 2000-tal. Nu har den yngre generationen tagit över hela ansvaret för anläggningen.

– Vi kommer härifrån, vi trivs här och tycker att här är väldigt vackert. Vi känner att den här anläggningen har potential och det är en rolig utmaning också. Vi är entreprenörer och tycker om att skapa saker som är trevliga för andra människor och sport gillar vi också, säger Ola Hidgård.

ANNONS

Banan är egentligen två

Han driver ytterligare tre företag till vardags och verkar inom både bygg- och anläggningsbranschen, lantbruksnäringen och fastighetssektorn. Malin Hidgård arbetar som hållbarhetsansvarig och projektledare på Växa Sverige.

Golfbanan i Tönnersjö är egentligen två: en med arton hål och en med nio. På anläggningen, som har tolv anställda, finns även hotell, stugor och en campingplats.

Golfsporten upplevde en boom i skuggan av coronapandemin i fjol. Uppsvinget märktes även i Tönnersjö. Klubben som hyr in sig på banan har i dag cirka 500 medlemmar – men makarna Hidgårds ambition är de ska bli ännu fler framöver.

”Tagit ut vartannat”

Samtidigt ger uppgången i antal spelare inte hela bilden.

– Golfandet har ökat men boendet har minskat, så ekonomiskt har det nästan tagit ut vartannat. Företagsevent har också gått ned, för det har man inte fått eller kunnat ha. Men vi hoppas och har faktiskt sett i bokningarna också att det kommer fler stora grupper framåt hösten för då vågar och får man träffas i stora sällskap igen, säger Malin Hidgård, som sköter ekonomi, bokföring och löner.

Ola Hidgård ansvarar för själva golfbanan. Ett av hans första projekt är att förbättra spelbarheten på utslagsplatser och greener:

– Vi har tagit hjälp av några av Sveriges främsta greenkeepers för att se på layouten och hur vi kan klippa och sköta dem. Här är en bra grund, men vi vill se om vi kan lyfta det något snäpp till och har redan sett en 30-procentig förbättring.

ANNONS

LÄS MER:Efter missade EM-guldet: ”Nu hoppas jag bara att klubborna kommer hem”

LÄS MER:Hackerattacken slår mot halländska golfklubbar: ”Bara beklaga”

ANNONS