Ingrid Lindblad hade en tung andra dag under British Open.
Ingrid Lindblad hade en tung andra dag under British Open. Bild: Anders Andersson

Tungt för Lindblad – långt ifrån cutten i British Open

Det blir inte något fortsatt spel i helgen i British Open för Ringenäs-amatören Ingrid Lindblad. Med totalt åtta över par efter andra dagen är Lindblad långt ifrån cutten.

ANNONS
|

Ingrid Lindblad kunde inte förbättra första dagens resultat, tre över par, under den andra dagens spel i British Open på Muirfield i Skottland.

Lindblad, som gör sin första start i majortävlingen, fick en tung inledning med bogey både på första och tredje hålet. Efter bogey på hål tio och tolv samt en dubbelbogey på hål 16 hjälpte det inte att rundans enda birdie kom på hål 17. Lindblad slutade på +5 och med totalt +8 efter två rundor är hon långt i från cutten som på fredagskvällen låg runt +2.

Även för den svenska regerande British Open-mästaren Anna Nordqvist var det en tung dag.

ANNONS

Efter två dagars spel är Nordqvist fyra slag över par. Torsdagens öppningsrunda blev en mardröm för svenskan som gick runt på tre slag över par. Den andra rundan blev en aning bättre med 72 slag, ett över par. Sannolikt klarar hon inte kvalgränsen, för närvarande är hon två slag ifrån fortsatt spel.

Desto roligare, sett med svenska ögon, är att Madelene Sagström klättrat från en 13:e plats till att just nu ha tätpositionen bland dem som spelat klart för dagen på Muirfield. Hon gick på 65 slag på fredagen, sex under par, efter åtta birdies men hon hade även två bogeys. Totalt är hon sju under par.

Maja Stark, som var bästa svenska den första dagen med en 68-runda och en femteplats, fick en katastrofstart den andra dagen. Hon inledde med en dubbelbogey på det första hålet och en bogey på det andra. Tre birdies räddade upp resultatet till 71 slag. Hon är fyra slag efter Sagström.

Linn Grant inledde med tre birdies, men två bogeys förstörde ett toppresultat för dagen. Hon är totalt ett under par.

LÄS MER:Tuff British Open-debut för Ingrid Lindblad – slog fyra bogeys

LÄS MER:Allt du behöver veta inför British Open

LÄS MER:Efter US Open-succén – Ingrid Lindblad klar för ny major

ANNONS