Ringenäs GK:s jättelöfte Ingrid Lindblad fortsätter göra bra i från sig i USA.
Ringenäs GK:s jättelöfte Ingrid Lindblad fortsätter göra bra i från sig i USA. Bild: MIKE SEGAR

Trots nya succén – Ingrid Lindblad väntar med att bli proffs

Ringenäs GK:s Ingrid Lindblad, 20, fortsätter att göra succé i USA. I Augusta National Women Amatuer gick jättetalangen ut i ledarboll och blev trea totalt efter en avslutande 75-runda.
– Vi vill inte jäkta fram någon proffskarriär, säger tränaren Thomas Lindström.

ANNONS
|

I december överraskade Ingrid Lindblad stort och var länge med i toppen i US Open-debuten.

Men det var ingen tillfällighet.

Lindblad ett slag från särspel

Den unga Ringenästjejen gjorde på nytt en bra tävling på klassiska Augusta och var till slut bara ett enda futtigt slag ifrån särspel.

Treputtar på 14:e, 15:e och 16:e blev ödesdigra under lördagens avslutande rond, men hoppet tändes efter en birdie på det nästa sista hålet.

Det krävdes en birdie även på 18:e, men då slog hon för kort i ruffen och hamnade utanför green. Par blev det ändå och plus 2 totalt, vilket alltså gav en delad tredjeplats. Vann gjorde japanskan Tsubasa Kajitani.

ANNONS

– Totalt sett var det en jättebra insats av Ingrid. Det var första tävlingen på Augusta och det är svårt att inte färgas av tradition och storhet i anläggningen, tycker Thomas Lindström, som gick caddie för Lindblad.

Väljer att utvecklas på college

Framgångarna till trots väljer 20-åringen att skynda långsamt. Hon umgicks tidigare med planer att hoppa av college för att helt satsa på proffsgolfen i USA, men har nu ändrat sig.

– Ingrid är i en bra miljö och vill utvecklas i den ett tag till. Därför blir det inget proffskval i höst, konstaterar Lindström.

Svenskan kommer nu i stället koncentrera sig på skolgolfen i Louisiana och har sedan siktet inställt på kval till US Open och Arnold Palmer Cup.

Lindblad kommer till Sverige först i juni och har fått wild card till två Europatourtävlingar på hemmaplan.

LÄS MER: Internationellt genombrott för Ringenäs stjärnskott

ANNONS