Ny chef på golfklubben – så ser framtidsplanerna ut

Han beskriver sig själv som inbiten golfare sedan 40 år. Nu blir det golf även på arbetstid för Henrik Jönne, 51, som är ny klubbchef och vd på golfbanan i Ringenäs.
– Det finns härliga visioner om framtiden, hur vi vill växa ytterligare, säger han.

ANNONS
LocationRingenäs||

Ringenäs Golfklubb är en modern framgångssaga med två av Sveriges mest lovande spelare, Ingrid Lindblad och Julia Engström, sprungna ur de egna leden.

I vintras utsågs dessutom headpron Thomas Lindström till årets tränare i Sverige av proffsorganisationen PGA.

Henrik Jönne tillträdde som ny klubbchef och vd för Ringenäs Golf AB – som äger och driver banan – den 1 oktober. Han hämtades från vd-posten på Hotel Skansen i Båstad.

Vad fick dig att byta bransch?

– Det är egentligen att prova på något nytt, men ändå ha en fot kvar i det gamla i och med att vi har hotellet och restaurangen här, svarar han och fortsätter:

ANNONS

– Jag är golfare sedan nästan 40 år tillbaka själv, bor en kilometer från banan och tycker om miljön och den familjära stämning som varit här. Jag har faktiskt sagt i något år, att den dag jag ska byta så skulle jag vilja komma hit. Så det är lite roligt att det blev så.

Två nya padelbanor

Svensk golfsport upplevde en boom i coronapandemins skugga i fjol. På Ringenäs GK ökade antalet spelade rundor med nästan 20 procent.

Intresset för att svinga sig runt de 27 hålen har enligt Jönne varit fortsatt högt under 2021. Klubben har i dag drygt 2 000 medlemmar.

Nu sjunger golfsäsongen på sista versen, men det innebär inte att banan stänger ned. Den ena niohålsslingan hålls öppen även i vinter och det laddas för både julmarknad och julbord.

Samtidigt har klubbens padelbana nyligen bytts ut mot två nya. Om halvannan vecka drar nästa byggprojekt i gång intill banans hotell, som i dag har 24 rum.

– Vi ska bygga större konferensrum och möjlighet med lite bastu och något utomhusbad, omklädningsrum för padel och festvåning. Och det finns en vision på ett par år framåt att förhoppningsvis växa ytterligare med hotellet, förklarar Henrik Jönne.

Hur då?

– Jag kan inte säga exakt i antal rum, men går allting som vi vill så kanske man kan ha ett 60-tal rum här om något år. Det hade varit jätteroligt.

ANNONS

”Där lyssnar jag mycket på dem”

Henrik Jönne håller fortfarande på att sätta sig in i jobbet och chippar HP:s frågor om de sportsliga framtidsutsikterna vidare till tränarna.

Men han säger:

– Vi har fantastisk tränarverksamhet. Där är vi väldigt duktiga och det gäller att se till att de får möjlighet att bedriva det de gör. Där lyssnar jag mycket på dem.

Fakta: Henrik Jönne

Ålder: 51 år.

Familj: Sambo, tre barn.

Bor: Villshärad.

Intressen: Golf, skidor, sport överlag och hunden.

Aktuell: Ny klubbchef och vd på golfbanan i Ringenäs.

LÄS MER:Lindblad sexa på Europatouren – föll tillbaka under sista rundan

LÄS MER:Lindblads superlördag: Europamästare och klar för British Open

ANNONS