Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ingrid Lindblad lyckades bra både 2021 och 2022 på Augusta National Women's Amateur, men i år klarade hon inte kvalgränsen. Bild: MATHIAS BERGELD
Ingrid Lindblad lyckades bra både 2021 och 2022 på Augusta National Women's Amateur, men i år klarade hon inte kvalgränsen. Bild: MATHIAS BERGELD

Dystert för Halmstads golfstjärna i favorittävlingen

Ingrid Lindblad har haft toppkänning i Augusta National Women's Amateur de två senaste åren.
Därför hade Ringenäsgolfaren hopp om att få kliva högst upp på prispallen den här gången, men det gick inte alls bra och Lindblad missade kvalgränsen.

Halmstadtjejen rankas som världens näst bästa amatör och har gjort bra ifrån sig i amatörmästerskapen på svårspelade Augusta tidigare.

2021 slutade den lovande svenskan på tredje plats och ifjol klättrade hon upp ett pinnhål och blev tvåa.

Men den här gången fick hon inte till det alls.

Lindblad hade ingen bra första dag på Augusta och gick runt på sex över par efter bland annat en dubbelbogey på det första hålet.

Därför hade hon en bra bit upp till cutten för de 30 bästa i tävlingen. Även om hon gjorde ett tappert försök och var ett under par efter fem hål hittade Ingrid aldrig det rätta flytet. Hon gjorde i stället bogey på det sjätte hålet och sedan bogey igen på det 15:e och då var dagen förstörd.

Till slut blev det +2 för dagen efter en 74-runda och en preliminär 60:e plats som slutresultat.

När tävlingen avslutas på lördag får Lindblad följa tävlingen vid sidan om. En klar missräkning för Ringenässpelaren, som i fjol noterades för den lägsta scoren, 68, på den avslutande rundan.

Rose Zhang, USA, har inlett övertygande och leder i stor stil efter en 66- och sedan 65-rond, där svenskan Andrea Lignell ligger på andra plats på -8, fyra slag efter amerikanskan.

Vinnaren på Augusta får direktplats till golfårets fem allra största tävlingar som kallas Majors, som exempelvis US Open och British Open.

LÄS OCKSÅ: Efter genombrottsåret – så ska Halmstadstjärnan nå världstoppen

Fler lokala sportnyheter hittar du här