Ny kick. Adel Ekvall Halila, 24, som här tränar med Rene Bon Costa, har fått kontrakt med kickboxningsorganisationen Glory.
Ny kick. Adel Ekvall Halila, 24, som här tränar med Rene Bon Costa, har fått kontrakt med kickboxningsorganisationen Glory.

”Glory days” väntar för Ekvall Halila

Det haglar in glada nyheter över Halmstad Muay Thai just nu. Samuel Bark fortsätter att imponera i Thailand och två fighters har blivit uttagna till EM i Kroatien. Men gladast av alla är nog Adel Ekvall Halila som fått kontrakt med Glory.

ANNONS
|

– Helt sjukt! Jag har fortfarande inte lyckats ta in det, säger en smått salig Adel Ekvall Halila.

24-åringen kan stoltsera med SM-guld, dubbla NM-guld, ett EM-guld och ett VM-silver på amatörnivå i thaiboxning.

I våras fick Ekvall Halila dock en förfrågan om att deltaga vid en gala för Glory, den erkänt respekterade organisationen inom kickboxning.

”Adde” gick som ett så kallat underkort, men segern mot en tysk väckte uppmärksamhet ändå.

– Ja, och då tyckte jag ändå att jag hade betydligt mer att ge än vad jag visade där. Men i fredags fick jag ett mail om att de ville ge mig kontrakt och dagen efter la de upp en profil på mig där jag blev rankad 16 inom deras organisation, berättar Adde.

ANNONS

Och Glory är inte vilken organisation som helst.

– Det är bara toppfajters som är med och Glory är lätt den största kickboxningsorganisationen så det känns sjukt stort.

Exakt vad kontraktet innebär är dock något oklart i nuläget.

– Än så länge är det inte så konkret, men de hintade om att jag ska få gå en fajt i höst.

I och med kontraktet kommer 24-åringen nu göra en ännu större satsning på sin kampsport. Först och främst väntar dock två stora thaiboxningsmatcher, den första redan nästa lördag.

– Jag ska gå en match (mot finländaren Pok Jääskeläinen) om det skandinaviska WMC-bältet, den största organisationen inom thaiboxning. Sen ska jag gå om Honor of the Rings VM-bälte i november.

Det går bra nu, med andra ord.

Det har det även gjort för Samuel Bark som fortsätter göra sig ett namn i Thailand. I en fyrnationsturnering arrangerad av Max Muay Thai tog sig Bark till final men efter oavgjort resultat efter tre ronder föll han i extraronden mot en fighter från Kambodja.

– Jag hade inte sagt något om han hade förlorat efter tre, men i extraronden tycker jag att Samuel träffar mer, kommenterar Halmstads huvudtränare Erik Bengtsson.

Therese Gunnarsson, –51 kilo, föll i SM-finalen mot Johanna Rydberg, men fick trots det en plats i den svenska EM-truppen efter att Rydberg tackat nej. Till EM i Kroatien i slutet av oktober får även HMT:s Magnus Andersson, –71-kilosklassen, åka.

ANNONS
ANNONS