Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Glasklar seger för Drott

Dagsutflykten till ”Glasriket” i östra Småland i lördags gav Drott två nyttiga vinster och därmed slutsegern i Alstermo Cup.
Trots massor av tekniska fel avfärdades först linjespelaren Mathias Roths tidigare klubb, allsvenska IFK Karlskrona, med 33–28 (17–14) och därefter hemmaföreningen och division ett-laget Alstermo med 37–27 (17–10).

Matchen Alstermo–Karlskrona slutade 26–23 vilket gjorde att Drott, i den del av Sverige som kallas för "Glasriket", därmed kunde ta med sig priset hem för segern: en glaskål.

– Det var inte elitserielag som vi mötte. Vi behövde inte ta i för att kunna vinna. Det kändes ändå bra att få spela igenom vårt spel och testa en del grejer, säger Drotts spelande tränare Tomas "Ryssen" Eriksson som i helgen dock valde att stå på sidlinjen.

Bland många bra spelare i Alstermo Cup vill Tomas framhålla den 25-årige kantspelaren Martin Bystedt.

– I det här laget är man ju "ålderman" vid 25 års ålder ha ha! Martin visade en inställning som var härlig att se. Han var också 100-procentig i sitt agerande på plan, säger Tomas.

En lagkapten för säsongen 2007/08?

@03 Text/indrag:– Nej, det är Michael Mattsson som är lagkapten. Jag tycker han är den typen som kan vara lagkapten. Han är bra utåt sett och har lätt för alla spelare i laget, förklarar Tomas.

Drott testade också en spelare: mittsexan och 20-årige linjespelaren Branko Vukolic. Han gav "Ryssen" ett mycket positivt intryck.

– Han är helt klart en intressant spelare för oss. Inget är dock klart ännu. Vi får kontakta hans klubb Tyresö, säger Tomas.

Drott och Tyresö har ett "förhållande" sedan flera år tillbaka då tidigare kantspelaren Tommy Souraniemi och dagens mittnia Mattias Adjovi har ett förflutet i klubben från sydöstra Stockholm.

Vukolic är utbildad elektriker och Drott gör bedömningen att det därför inte ska vara några större problem att hitta ett arbete.

Efter lördagens två matcher återstår nu bara en kamp till för att ytterligare fintrimma spelet.

På tisdag kväll kommer elitseriekollegan H43 från Lund på besök till Sporthallen för det som blir unga Drotts genrep inför premiären onsdagen den 19 september borta mot Redbergslid i Göteborg.

@06 Byline/3rad:Tony Balogh

035-14 75 08 | 070-243 06 52

[email protected]