Felix Burestedt får åka till OS i Tokyo i sommar.
Felix Burestedt får åka till OS i Tokyo i sommar. Bild: MATHIAS BERGELD

Glädjebeskedet: Burestedt klar för OS i Tokyo

Han fick vänta ett år extra.
Nu har Sverigeettan Felix Burestedt fått sin biljett till OS i Tokyo i sommar.
– Det är en stor dröm och mål som jag haft under lång tid så det är hur kul som helst, jublar Burestedt.

ANNONS
|

Halmstad Badmintonklubb får en representant i sommarens OS i Tokyo.

När Sveriges Olympiska Kommitté presenterade de åtta senaste namnen under onsdagen att få åka till Japan i sommar var Felix Burestedt ett av dem.

Burestedt, som kom femma vid Europeiska spelen i Minsk 2019 och som kvalat in via sin världsranking, är uttagen via det så kallade framtidskriteriet som SOK använder sig av för lovande aktiva som får göra sitt första OS ”om denne bedöms kunna prestera toppresultat vid nästkommande OS”.

– Det är jättekul. Jag åker inte som något medaljhopp nu men förhoppningsvis kan jag åka till Paris också (2024) och då ha mer kött på benen och mer erfarenhet att kunna göra något, säger Felix Burestedt, på telefon från Spanien där han är vidare till andra omgången i världstour-tävlingen Spain Masters, som blir Burestedts sista tävling innan OS.

ANNONS

Samtidigt åker han inte till Tokyo bara för att delta.

– Jag vill prestera så bra som möjligt där och åker med målet att konkurrera med de bästa och inte bara för att se och njuta, även om det är en stor erfarenhet att vara där och spela bra badminton.

Målet att ta sig vidare från gruppen

Vad sätter du för mål nu när OS-platsen är klar?

– Att göra det så bra jag kan. Vi spelar gruppspel så jag hoppas kunna ta mig vidare från gruppen som första mål och så får vi se hur det utvecklar sig. Förhoppningsvis kan jag skrälla till det. Vi får se hur lottningen blir, man kan ju ha både lite mer tur eller otur med sådana grejer.

Åtta nya namn klara för OS

Utöver Burestedt togs även kanotisten Petter Menning, tennisspelaren Rebecca Peterson samt den seglande 470-besättningen Olivia Bergström och Lovisa Karlsson ut till OS.

SOK bekräftade även Jörgen Perssons uttagning från förra veckan gällande bordtennisspelarna Anton Källberg (singel och lag), Kristian Karlsson (lag) och Jon Persson (reserv).

– Truppen växer nu till 104 aktiva och vi är snart uppe i 20 idrotter och det kommer vi passera. Kanske hamnar vi till slut runt 140 aktiva totalt, truppen kommer bli stark och vi siktar på att göra det ännu bättre än i Rio, säger SOK:s verksamhetschef Peter Reinebo vid en pressträff enligt TT.

ANNONS
ANNONS