Glädjen lyste hos barnen på IFK Halmstads friidrottsskola

Höjdhopp, längdhopp, kula och häcklöpning. Barnen på IFK Halmstads friidrottsskola fick testa på alla möjliga grenar när klubben anordnade sin årliga sommarskola.
– Kula var bäst. Det var inte så tungt för jag är väldigt stark, säger sexårige Aron Johansson.

ANNONS
|

För tredje veckan den här sommaren var det full fart på Halmstad Arena IP och IFK Halmstads friidrottsskola där barn fick testa på allt inom friidrott.

Nytt för i år är att klubben valt att lägga till ytterligare en vecka av skolan då fler ungdomar velat vara med än tidigare år.

– Responsen har varit jättestor och barnen har tyckt det har varit jättekul och för många är det här andra eller tredje året som de är med. Många är också här både en och två veckor, säger Anders Svensson, ordförande i IFK Halmstad.

Wilma och Aron har hittat sina favoritgrenar

Klubben har ett upplägg där barnen får testa på alla olika grenar inom friidrotten men där fokus ska vara mer på lek. För sexåriga Aron Johansson är det en specifik gren som har blivit den absoluta favoriten.

ANNONS

– Det är tredje dagen jag är här och jag har fått göra massor av olika saker. Hoppat häck, längdhopp, springa och kula. Kula var bäst, säger Aron.

Är det inte tungt att stöta kula?

– Nej det var inte så tungt för jag är väldigt stark.

För sjuåriga Wilma Strand har skolan också inneburit att hon har fått nya kompisar.

– Det har bara varit roligt här. Jag tycker det roligaste har varit att hoppa längdhopp. Man får ta mycket fart och det är kul att hoppa.

– Det har varit jättekul att ha provat på så mycket och att vara tillsammans för man får många kompisar här.

Vill att juniorerna i klubben blir tränare

Förutom att försöka få fler ungdomar att börja med friidrott så ser Anders Svensson ett annat stort värde för klubben att man arrangerar skolan.

– Det är våra juniorer som är ledare på skolan här och det som egentligen är viktigast för föreningen, på längre sikt, är att få dem att bli ledare även längre fram. Det här är ett insteg för dem och på så sätt kan vi bygga framtiden för föreningen, säger Anders Svensson.

En av ledarna är 15-årige David Lövdahl. Han ser det som en lärorik erfarenhet att vara ledare.

ANNONS

– Det är viktigt att vi ha den här skolan så att man får testa på och kanske får upp intresset för friidrott, säger David och fortsätter:

– Det är väldigt kul att få vara ledare och jag känner att man själv utvecklas. Ibland är det lite svårt att få alla att göra som de ska men man får släppa lite på det ibland och bara låta dem vara, ler han.

LÄS MER:Lagkompisarna sporrar varandra för att nå längre

ANNONS