Både Drotts herrlag och damlag får efter det långa ofrivilliga uppehållet nu äntligen träna i en inomhushall igen.
Både Drotts herrlag och damlag får efter det långa ofrivilliga uppehållet nu äntligen träna i en inomhushall igen. Bild: Roger Larsson

Glädjebeskedet för Drott – tillåts träna igen: ”Trodde det var ett aprilskämt”

Drott har inte fått träna med en handboll sedan drygt fem månader tillbaka på grund av coronarestriktionerna. Men den långa väntan är nu över då Halmstad kommun öppnar upp inomhusanläggningar för föreningens båda A-lag igen.
– Det här är enormt viktigt för oss, säger Johan Hedlund, tränare för Drotts herrlag.

ANNONS
|

Det har varit en jobbig och oförutsägbar tid för HK Drott sedan man var tvungen att pausa sin verksamhet i höstas.

I slutet av februari kom nästa smäll då förbundet valde att avsluta både herrlagets och damlagets serie.

Men nu kommer det ett positivt besked efter allt som har varit.

Kommunledningen i Halmstads kommun har beslutat, i samråd med övriga halländska kommuner samt smittskydd Halland, att öppna upp inomhusanläggningarna igen från och med den 6 april.

– Utskicket kom ut i torsdags alltså 1 april. Jag kan säga att tjejerna tvivlade på mig och tyckte det var ett superdåligt aprilskämt. Så jag fick visa mejlet från kommunen och då var det desto mer lycka, skrattar Lars-Magnus Jönsson, tränare i Drotts damlag.

ANNONS

Beslutet innebär att alla åldersgrupper inom föreningslivet samt privatpersoner kommer att ha tillgång till hallarna igen under förutsättning att man följer de regler som finns för att hindra smittspridningen.

– Det är drygt fem månader sedan vi sist var på en handbollsplan så rent utvecklingsmässigt för spelarna är det här enormt viktigt med tanke på nästa säsong. Det här kommer inte en dag försent, säger Johan Hedlund, tränare för Drotts herrlag.

Beslutet från kommunen kom oväntat

Trots lyckan att äntligen få möjligheten att träna igen ställer sig de båda Drott-tränarna men även Halmstad IBK:s ordförande Magnus Forsberg sig frågande till tidpunkten att släppa på restriktionerna.

– Det är ganska märkligt att beslutet kommer nu. Man pratar om att smittspridningen ökar hela tiden och så helt plötsligt får vi lov att träna igen, säger Johan Hedlund.

– Det har inte varit logiska beslut någonstans under vägens gång här och det var ingen som hade räknat med det här egentligen men jag blev positivt överraskad, säger Lars-Magnus Jönsson.

– Min spontana tanke är att jag hoppas de vet vad de gör. De senaste dagarna har det varit mycket om att fotbollsklubbarna inte får ta in någon på läktarna. Jag förväntade mig inte det här, avslutar Magnus Forsberg.

ANNONS
ANNONS