Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Zlatan Ibrahimovic, vänster, och Paul Pogba under en match med Manchester United i januari 2017. Arkivbild.

Giggs pikar Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic slungar vilt mot före detta spelare i Manchester United i sitt försvar av Paul Pogba. Då får han själv kritik:

Manchester United-ikonerna Gary Neville och Paul Scholes har kritiserat Paul Pogba. Zlatan Ibrahimovic och Pogba spelade tillsammans i Manchester United under tränaren José Mourinho 2016–2018. Pogba hade då återvänt till den engelska storklubben där han varit ungdomsproffs 2011–2012, som då styrdes av legendariske tränaren Sir Alex Ferguson.

- I cirkeln runt Ferguson gillar man inte sånt eftersom många stannade hela karriären under Ferguson och flyttade aldrig därifrån, säger Ibrahimovic i en intervju med The Mirror.

Under Uniteds tunga höst och vinter 2018 var Pogba starkt kritiserad av många, bland annat av tv-experterna Neville och Scholes.

När United nu mår bättre än, med den storspelande fransmannen på planen under norrmannen Ole Gunnar Solskjærs ledning, riktar Ibrahimovic salvorna mot det förra stjärngänget i United, kallat Class of 92.

- De pratade inte om inte Ferguson sade åt dem att öppna munnen. Om de pratar nu vet jag inte om det är för att Ferguson gett dem tillåtelse eller inte, säger den 37-årige svensken, nu i MLS-klubben Los Angeles Galaxy.

Ryan Giggs, numera förbundskapten i Wales, kommenterar svenskens utspel:

- Vi har spelat mer än 2 000 matcher i United, så vi måste få kommentera laget och spelarna. Ibland är kommentarerna positiva, ibland negativa, men det är ju vad fotboll handlar om – att kunna ha olika åsikter, säger Giggs.

- Men Ibrahimovic vet tydligen mer om klubben än vi gör.