Zlatan Ibrahimovic efter att ha satt 1–0.

Galaxy vann måste-match inför slutspelet

Hoppet om slutspel lever för Zlatan Ibrahimovic. Efter sju matcher utan seger lyckades Los Angeles Galaxy ta hem det viktiga mötet med Seattle Sounders.

|

3–0 innebär tre väldigt värdefulla poäng i kampen om den sjätte och sista slutspelsplatsen i Western Conference i den amerikanska fotbollsligan MLS.

"Ibra" var uppenbart nöjd efter matchen.

- I dag fick vi äntligen en seger, och på ett bra sätt, säger han i en intervju efter matchen.

- Vi gjorde tre mål, vi spelade bra, var organiserade.

Mot Seattle inledde Ibrahimovic målgörandet med en säkert slagen straff efter nio minuter, sedan Ola Kamara fällts i straffområdet. Norrmannen Kamara petade in 2–0 i slutet av första halvlek, efter fint samspel av Ibrahimovic och Romain Alessandrini på vänsterkanten. Emmanuel Boateng fastställde slutresultatet efter 52 minuter.

I och med segern ligger Galaxy på sjunde plats, med 41 poäng. Det är en poäng mer än jagande Vancouver, tre färre än just Seattle. Båda LA:s konkurrenter om sjätteplatsen har dock en match mindre spelad – och i nästa match tar Galaxy emot Vancouver på Stubhub Center i Carson. Totalt återstår fyra matcher för Zlatan och Galaxy. Efter mötet med Vancouver väntar två bortamatcher innan grundserien avslutas hemma mot Houston Dynamo i slutet av oktober.

Zlatans mål var hans 18:e på 23 matcher i MLS denna säsong. Därmed är han trea i skytteligan. Josef Martínez, Atlanta, har 30 mål och Bradley Wright-Phillips, New York Red Bulls, ligger på 19.

Båda dessa har dock avsevärt fler spelade matcher än svensken.