Marko Johansson. Arkivbild.
Marko Johansson. Arkivbild.

Gaismålvakten hörselskadad: "Inte sovit"

Gaismålvakten Marko Johansson var nära att träffas av en fyrverkeripjäs under cupderbyt mot IFK Göteborg. Tester hos läkaren visar att han fått en hörselskada av smällen, säger han själv till GT.

ANNONS
|

- Jag hör pip som strålar rakt in i huvudet och jag har ganska hög huvudvärk, sade 20-åringen till TT tidigare under tisdagen.

Andra halvlek hade just satts i gång på Bravida arena i går kväll när en mängd fyrverkerier sköts upp från IFK Göteborgs supportrar.

- Allting var bra, det var en fin inramning och en fin fotbollsfest. Sedan från ingenstans blev det nyårsafton. Att det kommer raketer in på fotbollsplan har jag aldrig varit med om tidigare, säger Johansson som stod precis framför läktaren.

ANNONS

- Jag försöker ta en boll över huvudet för att skydda mig men hör en smäll som tydligen är nära för jag får ett ringade ljud i örat. Jag blir irriterad men samtidigt rädd. Man vill inte bli skadad och sådant ska inte få hända. Jag har inte kunnat sova någonting i natt och är som du hör ganska sliten, fortsätter han.

Matchen var tänkt att återupptas under tisdagen. Men efter att det stod klart att Johansson skulle missa den valde Gais att inte dyka upp.

Till GT säger Johansson att det är oklart hur allvarlig hörselskadan är och att han ska på återbesök nästa vecka.

TT

ANNONS