Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Halmstad Badmintonklubb får försvara sitt SM-guld – till sommaren. Det beskedet ger Badmintonförbundet. Bild: Maxim Thoré/Bildbyrån/arkiv

Går mot trenden: Badminton siktar på SM-slutspel

Flera andra vintersporter har ställt in resten av säsongen, inklusive stundande SM-slutspel med anledning av coronaviruset.
Men Halmstad Badmintonklubb får chansen att försvara sitt SM-guld – i sommar.
– Det känns i ärlighetens namn som att det är väldigt många kort som ska falla på plats för att det ska fungera. Men det är bra att man ändå försöker utse en mästare, säger HBMK:s klubbchef Thomas Carlsson.

Svenska Badmintonförbundet har gått ut med nya direktiv för hur coronaviruset påverkar badmintonsäsongen.

Alla tävlingar ställs in under resten av säsongen, men ambitionen är att finalspelet i Badmintonligan, ungdoms-SM och veteran-SM ska genomföras senare under året.

För Halmstad BMK, som förra säsongen vann SM-guld för första gången, betyder det att man i så fall får chansen att försvara sitt guld.

Förbundets plan är att samla de fyra kvarvarande slutspelslagen på samma plats under en helg i juni och då spela både semifinalerna och finalen.

– Vad jag vet så finns det inget beslut på var och inte heller vilken helg, säger Thomas Carlsson.

Men Halmstad BMK:s klubbchef gör tummen upp för att badmintonen – till skillnad från flera andra vintersporter – åtminstone gör ett försök att få fram en svensk mästare.

– Det är väldigt mycket osäkerhet fortfarande, men vi är positiva till att man försöker kora en mästare så att det inte blir en plump i protokollen framöver. Men man ser rätt mycket praktiska problem i ärlighetens namn med dels alla internationella spelare som finns i ligan och även publiken. Vi sade till förbundet att genomföra en match utan publik är inte så bra för vår del. Men säger de att vi ska spela så gör vi givetvis det, säger Thomas Carlsson.

Halmstad BMK skulle ha mött Påvelund i SM-semifinalen borta den 30 mars och hemma den 6 april. I den andra semifinalen ställs Trollhättan mot Fyrisfjädern.

LÄS MER: Halmstad Handboll vinner serien – flyttas upp

Fler lokala sportnyheter hittar du här