Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Djurgårdens Robin Norell jublar tillsammans med lagkamraterna.

Fyra mål i sista perioden gav Dif segern

Det såg mörkt ut för Djurgården i den andra semifinalen. Men hemmalaget stod för en osannolik vändning och vann med 5–3 mot Färjestad.

Färjestad briljerade i numerärt överläge när man vann den första semifinalen mot Djurgården med 5–2, och det fortsatte i Hovet. Karlstadslaget var livsfarligt i spel fem mot fyra och gjorde två mål på två försök i andra perioden.

Färjestad tog ledningen

1–0 kom efter att Djurgården missade att rensa undan pucken, vilket skulle straffa sig. Efter ett långt anfall hittade Joakim Nygård Michael Lindqvist med en riktigt vacker passning. Adam Reideborn var helt borta i Djurgårdskassen och Lindqvist kunde skjuta in pucken i öppen kasse.

Målskytten Lindqvist testade skottlyckan igen i powerplay nummer två för FBK. Pucken slank ner på vänstersidan av Reideborn där Marcus Nilsson dök upp och petade in sitt första slutspelsmål.

Om det såg mörkt ut då för Djurgården, så såg det inte ljusare ut när Färjestad fick straff. Lindqvist fick chansen att döda matchen och väntade och väntade, men det slutade med att forwarden la pucken utanför.

Osannolik upphämtning

Från ingenstans vände Djurgården matchen.

I ett allt annat än fokuserat spel fem mot tre lyckades hemmalaget börja upphämtningen. Genom ett dragskott gjorde Linus Hultström Dif:s första mål för kvällen.

Kvitteringen kom på något som såg ut att vara offside. Men domarna släppte och Emil Bemström satte dit 2–2. Samme Bemström gjorde även ledningsmålet. Den här gången med ett slagskott i numerärt överläge, och plötsligt var hemmalaget i ledningen.

Robin Norell och Dick Axelsson gjorde Dif:s två sista mål och hemmalaget vann till slut med 5–3. Därmed är det kvitterat till 1–1 i matcher.

- Vi vänder på steken, och vi tog oss samman. Det har varit på tok för dåligt. Vi vet vad vi kan, vi behöver bara göra det, säger Axelsson.

- Vi vet vad vi är bra på. Vi är bra när vi kör, gör vi inte det så är vi inte så bra. Jag tror det är mentalt. Det är jäkligt tufft där ute och sitter i huvudet.