Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Fredrik Ljungberg om framtiden: ”Jag vill stå på mina egna ben”

Fredrik Ljungberg lämnade Arsenal i augusti efter att Mikel Arteta kommit in som manager.
Nu berättar HBK-ikonen om beslutet.
– Jag kände att jag är redo för att bli huvudtränare och för att kunna bli det var jag tvungen att lämna Arsenal, säger han i engelska Sky Sports.

Fredrik Ljungberg har genomgått resan från att ha varit en av Sveriges mest framstående fotbollsspelare till att vara en tränare på väg upp i karriären.

Efter att ha tagit sig upp genom Arsenals olika ungdomslag blev han assisterande tränare till huvudtränare Unai Emery inför säsongen 2019/2020.

Provade på huvudtränarposten

Men när resultaten inte gick med ”Gunners” fick spanjoren lämna och Ljungberg tog tillfälligt över huvudtränaruppdraget i den engelska storklubben.

”Oavsett hur lång tid det varar kommer jag att ge allt för att vi ska få le igen. Vi har några händelserika veckor framför oss och laget behöver ert stöd. Nu sätter vi i gång och jobbar”, sade svensken när det stod klart att han skulle ta över.

Men tiden med huvudansvaret blev kort, då Arsenal i stället tog in Mikel Arteta som permanent lösning på tränarposten. Efter säsongen kom även beskedet att Ljungberg lämnar Arsenal.

LÄS MER: Fredrik Ljungberg lämnar tränarjobbet i Arsenal

Inget enkelt beslut

I helgen gästade HBK-ikonen Sky Sports studio inför Arsenals match mot Leeds, där han fick prata om avskedet från Arsenal.

Den tidigare kaptenen i svenska landslaget, som för tillfället står utan tränarjobb, berättade att det var ett svårt val att lämna posten som assisterande tränare till Mikel Arteta.

– Ja, till 100 procent. Alla vet hur mycket jag älskar klubben och alla bra relationer jag har där. Så det hade varit enkelt för mig att ha ett bra liv om jag hade stannat där, säger han och fortsätter:

– Men jag kände att jag har varit assisterande tränare till ett antal tränare och jag kände att jag är redo att vara huvudtränare själv. För att kunna bli det var jag tvungen att lämna och stå på mina egna ben. Det var inte ett enkelt beslut men jag behövde göra det för min karriär.

”Vill ha något som passar”

43-åringen fick också frågan vad planen är framöver och menade då att han väntar på att rätt erbjudande ska dyka upp.

– Jag vill bli huvudtränare. Jag vill lägga ner arbetet för det och lära mig av bra tränare och göra allt på egen hand. Jag vill ha något som passar både mig och klubben, så vi får se.

Förutom olika tränaruppdrag i Arsenal har Ljungberg även varit assisterande tränare i Wolfsburg. Som spelare gjorde han nio säsonger i Arsenal och spelade en bit över 300 matcher för Londonklubben.

LÄS MER: Ljungberg i exklusiv intervju: ”Bli manager är målet”

LÄS MER: Fredrik Ljungberg tar över Arsenal

Fler lokala sportnyheter hittar du här