Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/3

Fredrik Jonsson: Fredrik Jonsson: Vi ska göra än mer intressant och angelägen journalistik

Under den andra hälften av 80-talet slog jag upp Hallandspostens då broadsheet-stora sidor för första gången.

Jag kunde ligga på golvet och läsa framför allt sporten innan skolan med en tallrik flingor bredvid.

Var tiden för knapp – det var den ibland – fick frukosten vara. Då gällde det att hinna läsa tidningen.

Det var min första riktiga kontakt med tidningsvärlden – och därför var det också med stolthet som jag klev in på Hallandspostens redaktion i morse för min första arbetsdag som Hallandspostens nye sportchef.

För en del av er är jag säkert bekant. Jag kommer närmast från Kvällsposten (Expressens sydsvenska edition) där jag har jobbat som krönikör, reporter och nyhetschef på sporten sedan 2013 och bevakat framför allt Halmstads BK:s öden och äventyr i allsvenskan och superettan, men även HK Drott på den tiden Halmstads anrika handbollsklubb senast blev svenska mästare.

Utöver det har jag skaffat mig många års erfarenhet som sportreporter på Sundsvalls Tidning, men jag har även varit på Aftonbladet, Smålandsposten och en kort sväng på just HP vintern 2012/13.

Mycket har hänt med journalistiken sedan de där tidiga morgnarna på 80-talet – och även hur läsarna konsumerar det vi skriver.

I dag är det digitalt, på webben eller i appen, som är den primära plattformen, men det förändrar inte vår grundinställning till det vi gör och vill göra framöver.

HP-sporten vill så klart vara den primära nyhetskällan om elitlagen, med HBK, Halmstad Badmintonklubb, Hammers, Hylte/Halmstad, HBTK och Drott i spetsen, i södra Halland för våra läsare. Vi ska sträva efter att vara först, snabbast och mest initierade.

Sedan något år tillbaka kan vi ge er läsare unika direktsändningar ner i seriesystemen i den lokala fotbollen, i ishockey och handboll eller från tävlingar i ridsport, gymnastisk eller andra evenemang.

Det ser vi att ni gillar och det ska vi fortsätta med.

Likaså krönikor.

Men framöver vill vi också i än större utsträckning erbjuda intressant, angelägen och relevant journalistik där vi tar med läsarna bakom matcherna, tabellerna eller loppen.

Personliga intervjuer med stora och små profiler.

Initierade dokument.

Granskningar.

Det finns mycket spännande att berätta om den lokala idrotten i Halmstad, Laholm och Hylte – och det ska vi så klart ta fasta på.

Det kommer samtidigt betyda att vi måste välja bort en del av det vi gör i dag för att göra mer av det vi tror på och det vi ser att ni läsare vill konsumera mer av.

Men min övertygelse är att det kommer göra HP-sporten ännu bättre.

Så har ni ett bra nyhetstips eller något vi verkligen borde skriva om, hör gärna av er.

Och för er som nu undrar.

Jan-Owe Wikström, som har varit sportchef på Hallandsposten sedan 2015 fram till nu, kommer ni kunna fortsätta följa i spalterna. Han återgår nu till en roll som krönikör och reporter här på sporten för att kunna ägna än mer tid åt skrivandet.

Fler lokala sportnyheter hittar du här