Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Fredricson vill ha titeln han saknar

Han har upplevt OS, VM och EM, vunnit tävlingar både här och där under alla dessa år som internationell ryttare. Men ett jack saknas i kolven. Nu går Peder Fredricson för segern i Falsterbos grand prix.

Han har jublat högt på söndagseftermiddagen tidigare. Men då var det av glädje över brodern Jens triumf med Lunatic för fyra år sedan.

- Det var jättehäftigt, verkligen.

Själv har Fredricson som bäst kommit trea i den femstjärniga hoppningen. Kanske är det dags för den första fullträffen. Han sitter på OS-silverhästen All In, som visserligen inte är toppad just nu men ändå i god form.

"Underbar atmosfär"

TT: Varför är det så speciellt att vinna grand prix i Falsterbo?

- Det finns många orsaker. En är att man har ju varit här sedan man var liten, man har gått och samlat autografer här och jag gjorde mina första internationella starter här. Sedan är publiken suverän. Det finns ingen publik som den här någon annanstans. Och så är det en underbar atmosfär.

TT: Vilka autografer jagade du?

- Hasse Lundbäck och Jana Wannius... det gamla gardet.

Med OS-silvret i Rio de Janeiro i färskt minne hos dagens unga är det i stället han som får stanna och sätta sin kråka på ett papper. Det gör han gärna och han lär får skriv än fler autografer om det går vägen på söndag eftermiddag.

Landslagskollegan Malin Baryard Johnsson ger Fredricson en god chans.

- Det är ingen omöjlighet. De är superstarka. Med tanke på att All In inte behövde gå nationshoppningen så har han bara kunnat fokusera på GP. Peder har med all säkerhet som plan att vinna, säger hon.

Eleven mot läraren

I det starka startfältet kommer oväntad konkurrens från nära håll.

Stephanie Holmén har jobbat åt Fredricson i flera år. Nu rider hon Little Sparrow, länge en av Fredricsons hästar och Holmén har imponerat stort hittills i Falsterbo. Hon, som i sista stund fick plats i tävlingarna, har inte rivit ett hinder hittills på "Sparven".

- Jag är inte förvånad. Det ser jättebra ut. "Steffi" passar på de flesta hästar. Hon är en duktig ryttare. Tillsammans är de en bra match. Vi hoppas att det kan gå ytterligare bättre. Hon har gjort ett fantastiskt jobb hos oss i flera år och därför är det kul att ge henne möjligheten att växla upp, komma in på såna här tävlingar och satsa långsiktigt, säger Fredricson.