Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Peder Fredricson på All In. Frågan är om stjärnhästen är redo för VM i september. Arkivbild.

Fredricson med – men får han gå All In?

Peder Fredricson får chansen att ta sin tredje raka individuella mästerskapsmedalj. Frågan är dock – hinner stjärnvalacken All In bli redo för VM i september?

När den svenska truppen till ryttar-VM i amerikanska Tryon presenterades på Hovstallet i Stockholm så var tvåfaldige Jerringpristagaren Peder Fredricson som väntat ett av namnen som lästes upp.

Däremot saknades hans mest meriterande häst.

All In, Fredricsons guldhäst i EM i Göteborg förra året, har jobbat sig tillbaka från en skada och gjorde tävlingscomeback i juni. Men det är ännu oklart om den tolvlåga valacken är redo för ännu en mästerskapsstart.

- Vi är överens om att det alltid är intressant med All In. Och med en sådan häst vill vi vänta så länge som möjligt. Kommer den komma i form? Kommer den klara en sådan kraftansträngning? För vi vet att den har rutinen. Den ska tävla ett par helger och efter det vet vi mer, säger förbundskapten Henrik Ankarcrona.

"Inte jättestressade"

Om inte All In är redo 10 september, sista datum för hästvalet, så blir det Christian K eller Hansson WL. Båda är hästar som Peder Fredricson ridit hem fina resultat med. Båda med en brist på mästerskapsrutin.

- Vi är inte jättestressade. Om man ser vad han presterar med de två andra så känns det ganska bra. Blir den (All In) färdig blir den färdig. Finns det en minsta lilla tvekan så finns det två andra hästar.

Förutom Fredricson så får Henrik von Eckermann (Toveks Mary Lou) och Malin Baryard-Johnsson (Indiana) få chansen.

Baryard-Johnsson gör sitt femte VM. Indiana sitt första.

- Hon är lite grön i sammanhanget men varit på några av de största arenorna i världen och presterat med bravur. Känslan är bra, säger Baryard-Johnsson.

Även om Cue Channa tidigare var förstavalet så har stoet Indiana under säsongen gått om och blivit förstaval.

- Det är en häst som har en förmåga jag sällan varit med om. Mer förmåga än någon annan häst jag haft.

Kall duo ersätter

Några som också är uttagna är Fredrik Jönsson och Cold Play. Dessutom ska truppen kompletteras med en reserv.

- Jag tycker han har haft väldigt jämna resultat och en häst som är mogen för att göra resultat. En kall ryttare, säger Ankarcrona.

TT: Som hans häst?

- Haha, hans häst är faktiskt väldigt känslig snarare. Väldigt mycket nerver. Men det är positivt för en sådan häst och han "managerar" den väldigt bra.

Märkbart är att Douglas Lindelöw saknas, då hästägaren inte ställt Zacramento till förfogande för mästerskapet.

I dressyren så är Tinne Vilhelmsson Silfvén och Patrik Kittel de två mest kända namnen i ett annat svenskt lag med medaljchans. Vilka hästar de åker till VM:et med är ännu inte bestämt.

I fälttävlan får 2012 års OS-silvermedaljör Sara Algotsson Ostholt chansen att tävla i VM för första gången. Precis som i London för sex år sedan med hästen Wega.