Fredricson kommer till Scandinavium

Fem av tio svenska toppryttare är klara för att hoppa femstjärnigt i Scandinavium. Jerringpris-vinnaren Peder Fredricson är en av dem.

ANNONS
|

Det står klart sedan förbundskaptenen Henrik Ankarcrona valt sina främsta stjärnor till Gothenburg horse show.

Även övriga fyra utvalda är väntade och rutinerade ryttare:

Malin Baryard Johnsson, Rolf-Göran Bengtsson, Douglas Lindelöw och Henrik von Eckermann.

Publikt är Fredricson ett av toppnamnen och inför Idrottsgalan, där folket bar fram honom till Jerringpriset, förklarade Peder Fredricson för GP att han gärna ville rida i Göteborg.

– Även om världscupen inte är mitt fokus i år så finns det många bra klasser under dagarna i Scandinavium, säger Fredricson som bland vann den penningstinna och tuffa tävlingen Gothenburg trophy 2015.

Henrikvon Eckermann är den som ligger bäst till på världscuprankingen av de svenska hoppryttarna. Efter söndagens tolfteplats i Leipzig har von Eckermann 39 poäng och är åtta totalt.

ANNONS

Stenhård konkurrens

Omgången i världscupen under Gothenburg horse show är den sista i den västeuropeiska ligan innan det är dags för finalen i Omaha, USA , i slutet av mars.

Det gör att konkurrensen blir stenhård bland ryttarna i Göteborg, speciellt bland de som ligger på gränsen till de åtråvärda platserna.

40 ekipage hoppar världscupen och bland dem är sex svenska ryttare garanterad plats.

Ytterligare fyra kan ta sig dit genom kval på plats i Göteborg, vilket kan öppna för blågul en skräll.

Sverige har totalt tio platser till de femstjärniga hoppklasserna där bommarna ligger på 1.50.

Vilka fem som får chansen förutom stjärnkvintetten ovan är inte klart.

Karin Martinsen från Vårgårda, som tävlar för Nääs och gjorde succé under Sweden international horse show, är ett av de hetare namnen.

ANNONS