Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Christoffer Ehn (i mitten) gratuleras av Johan Sundström (28) och Patrik Carlsson (72) efter sitt 1–0-mål för Frölunda i den avgörande åttondelsfinalen,
Christoffer Ehn (i mitten) gratuleras av Johan Sundström (28) och Patrik Carlsson (72) efter sitt 1–0-mål för Frölunda i den avgörande åttondelsfinalen, Bild: Björn Larsson Rosvall /TT

Frölunda vidare: "Läget passar oss superbra"

Frölunda vann den avgörande åttondelsfinalen mot Djurgården med 4–0, och går vidare till SHL-kvartsfinal mot Rögle.
– De går väl in som favoriter med tanke på serieplacering och så. Det här läget passar oss superbra, säger Christoffer Ehn i Frölunda.

I onsdags hade Christoffer Ehn ett friläge för att kvittera Djurgårdens tidiga ledning. Men Mantas Armalis i målet räddade, och Djurgården vann med hela 7–2.

Nu blev det annorlunda. Ehn gjorde 1–0 i den avgörande matchens andra period, med ett skott ur dålig vinkel som Armalis kanske borde ha kunnat stoppa. Målskytten berömde Johan Sundström, som fanns i skottlinjen för styrning men inte rörde pucken.

Första målet viktigt

Jan Mursak gjorde 2–0 i början av tredje perioden. De två sista målen kom i öppen kasse. Frölunda var det bästa laget.

– Revanschlusta och kanske lite frustration gjorde att vi verkligen var på tårna. Jag tycker att vi gör en riktigt bra, komplett match idag, säger Christoffer Ehn.

– Första målet är viktigt. Det är väl där som vi haft lite strul. När vi har släppt första och hamnar i jaga-läget, så kanske vi inte behåller det tålamodet vi behöver.

Frölundamålvakten Johan Mattsson, som blev utbytt i 2–7-förlusten, tog revansch med att hålla nollan på torsdagen. Han ser också fram mot kvartsfinalen.

– Det brukar vara rätt bra, roliga matcher mot Rögle, säger Mattsson.

I Djurgården tackar tränaren Robert Ohlsson för sig efter fem säsonger. I början av mars blev det känt att han inte kommer att leda laget nästa år. Finalserien 2019, mot just Frölunda, blev höjdpunkten under Ohlssons tid i Stockholmslaget.

– Frölundas jävlar anamma och arbetsetik blir lite för tufft för oss i det långa loppet, säger Robert Ohlsson efter de tre matcherna i åttondelsfinalen.

Ohlsson kritisk

Just där har också Djurgårdens största problem funnits denna säsong, tycker tränaren.

– Arbetsetiken måste upp i Djurgården i kombination med att spela ishockey och dominera matchbilden. Det gör man genom att flytta sig in i anfallszon och bita sig fast där. Jag tycker inte att jag har fått ut det jag hade velat fått av min grupp, säger Robert Ohlsson.

Micke Larsson/TT

Robert Ohlsson kritiserade arbetsetiken i laget efter sin sista match som tränare i Djurgården.
Robert Ohlsson kritiserade arbetsetiken i laget efter sin sista match som tränare i Djurgården. Bild: Björn Larsson Rosvall /TT

Här är lagen som möts i SM-kvartsfinalerna (placering i SHL-tabellen inom parentes):

Spelas i bäst av sju matcher.

Växjö (1) – Färjestad (8)

Matchserien startar på lördag.

Rögle (2) – Frölunda (7)

Matchserien startar på lördag.

Leksand (3) – Örebro (6)

Matchserien startar på söndag.

Skellefteå (4) – Luleå (5)

Matchserien startar på söndag.

Källa: Svenska ishockeyförbundet