Frölundas Jacob Peterson jublar med lagkamraterna efter att han gjort 1–0 mot Luleå.

Frölunda vann första semin efter förlängning

Frölunda rasade ihop, men kom tillbaka. Efter förlängning vann göteborgarna den första semifinalen mot Luleå med 4–3 på bortais.

|

Det stod 3–3 vid full tid och matchen mellan Luleå och Frölunda gick till förlängning. Där satte Frölunda ett enormt tryck på hemmalaget och radade upp chans på chans på chans. Perioden var nästan över när utdelningen kom. Rhett Rakhshani blev matchhjälte när han sköt in 4–3 efter pass från Chay Genoway.

- Det är slutspelshockey, och vi måste vara förberedda på matcher som denna. Vi försökte ladda om i omklädningsrummet, och tänka att vi bara var ett mål från vinst, säger Rakhshani i C Mores sändning.

"Rycker upp oss"

Det såg ut som att Frölunda avgjort den första semifinalen långt tidigare. Med två mål under andra periodens två sista minuter tog göteborgarna taget om matchen mot ett Luleå som såg ovanligt blekt ut.

Joel Mustonen pangade in 2–1 bakom en chanslös Joel Lassinantti i Luleåmålet. Detta efter att Chay Genoway vunnit puck i anfallszon och serverat honom en kort bakåtpassning.

Lassinantti var chanslös även när Frölunda utökade ledningen. Efter ett långt anfall lade Anders Grönlund pucken på mål. Patrik Carlsson plockade upp den studsande returen och med bara fem sekunder kvar av mittenperioden satte han dit 3–1.

- Jag tycker vi rycker upp oss ganska mycket. Vi kommer kontrollerat ur egen zon och gör bra kontringar. Vi sa att vi skulle våga hålla i pucken och vara ordentliga, säger Jacob Peterson i C Mores sändning.

Sellgren ordnade förlängning

Men Luleå stod för en imponerande upphämtning. Med nästan fem minuter kvar av matchen plockade hemmalaget ut målvakten, och det var ett lyckat drag. I spel sex mot fyra sköt hemmalagets Daniel Sondell in reduceringen.

Lassinantti var bara inne på isen en halv minut efter målet, innan han återigen fick lämna buren. Luleå tog kontroll över pucken, höll sig kvar i offensiv zon och till slut skickade Jesper Sellgren in 3–3 med minuten kvar av matchen.

- Det hoppar lite fram och tillbaka. Den sista studspucken går fram till mig och jag hänger in den, säger Sellgren.

Efter förlängningsvinsten leder Frölunda nu semifinalserien med 1–0 i matcher. Nästa match spelas i Göteborg på tisdag.