En leende Joel Mustonen bland de nya lagkamraterna i Frölunda efter segern mot Örebro, där han spelade förra säsongen. Mustonen gjorde matchens första mål i sin debut.
En leende Joel Mustonen bland de nya lagkamraterna i Frölunda efter segern mot Örebro, där han spelade förra säsongen. Mustonen gjorde matchens första mål i sin debut.

Frölunda lyfte med nyförvärven

Efter fyra förluster i rad skärpte Frölunda spelet och vann med 3–1 mot Örebro i SHL. Nyförvärven Mike Weber och Joel Mustonen gjorde nytta direkt. Mustonen ordnade första målet när Frölunda ryckte till 3–0 i andra perioden.

ANNONS
|

Att Frölunda skulle vända den dystra trenden just mot Örebro var inte oväntat. Segern var Göteborgslagets åttonde raka i inbördes möten mot närkingarna. Örebro valde dessutom att låta viktiga Daniel Viksten och Joakim Andersson vila.

- De har haft operationer i somras, och med tre matcher i veckan blir det ett intensivt schema. Det var en säkerhetsåtgärd, säger Örebrotränaren Niklas Sundblad.

ANNONS

Matchen avgjordes med tre Frölundamål i andra perioden – trots att Örebro vann skottstatistiken med 10–5. Hemmalaget tog väl vara på chanserna när de dök upp.

Ovanligt premiärmål

Joel Mustonen vispade in 1–0 med backhand och ryggen mot mål, efter att ha åkt bakom buren och snappat upp en förlupen puck.

- En enorm boost för självförtroendet, säger Mustonen, som senast spelade i finska Pelicans men missat tre veckor på grund av skada.

- Känns lite som en chock nästan att det gått så fort, och att jag får vara med och göra mål mot gamla klubben, säger 25-åringen som gjort två säsonger i Örebro.

Lite senare lyfte Victor Olofsson in 2–0, fri i en snabb kontring när Örebro åkt för att byta. Lias Andersson ordnade 3–0, märkligt fri framför mål efter en tekning i powerplay.

Svagt powerplay

Det var en småruffig match med många utvisningar. Örebro fick spela fem-mot-tre i en minut i tredje perioden, utan resultat.

ANNONS

- Powerplay blev avgörande i kväll. Vi får ju inte in puckarna, säger Niklas Sundblad.

Hans kollega Roger Rönnberg i Frölunda var förstås gladare, bland annat åt sina nyförvärv.

- Mike Weber går in med ett otroligt lugn och hjälper till väldigt mycket i vårt boxplay, säger Rönnberg om den NHL-meriterade backen.

- Mustonen har en bit till toppform och får fortsätta träna i helgen, bedömer Rönnberg.

Flera roller

Han tänker sig finländaren som ytterforward till en början, men efter inskolning som center.

Joel Mustonen växte upp i Sverige och med svensk hockey.

- De flesta barndomsminnena är nog från Skellefteå. Och när jag var 10, 12, 14 år var Frölunda en dominerande klubb, precis som de senaste åren. Det känns mäktigt för mig att vara här, säger Joel Mustonen.

ANNONS
TT

ANNONS