Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Martin Fourcade.

Fourcade efter VM-fiaskot: "Livet är vackert"

En tung säsong avrundades med ett kanske ännu tyngre VM i Östersund. Martin Fourcade har dock inga tankar på att ge upp sporten han älskar.

En 24:e plats i masstarten var på många sätt en logisk avslutning på ett frustrerande VM för en fransman som en gång i tiden var ohotad världsetta.

Utan någon medalj att visa upp, som bäst en femteplats i jaktstart, så är det en Martin Fourcade som inte hymlar om att mästerskapet var ett misslyckande.

- Det har varit en väldigt svår säsong för mig. Jag känner att jag lyckades hitta nivån i sprinten och jaktstarten, men jag tappade tron på min förmåga att gå för vinst. Det har varit lite mycket att bära för en ensam man, säger han till SVT.

"Underbara vänner"

- Jag gömmer mig inte. Men det är så det är. Livet är vackert ändå. Även om jag idrottsligt är helt förstörd och oerhört ledsen. Jag lägger mycket kraft i min sport och det är något jag verkligen älskar och vill vara bra i.

Fourcade menar att motgångarna under säsongen har gjort att han uppskattat andra saker mer. Bland annat sina landslagskamrater.

- De är underbara vänner som visat mig under hela vintern hur viktiga de är för mig, hur mycket de stöttar mig trots mina dåliga resultat.

Med tanke på att Johannes Thingnes Bø tagit över skidskyttetronen på herrsidan (trots fem bom på sista skyttet i dag) så kanske många tror att den femfaldiga OS-guldmedaljören och elvafaldiga VM-guldmedaljören skulle abdikera helt från skidskyttet med tanke på fallet han genomgått.

Slutar inte

Men...

- Jag måste vila nu. Börja med en ny träningsförberedelse. Hitta mitt ansikte igen. Hitta min förmåga att vinna, säger Fourcade, som inte alls har några planer på att lägga geväret på hyllan.

- Även om min plan hade varit att sluta så kan jag inte sluta efter en sådan här säsong. Jag älskar min sport mer än mycket annat. Jag har dedikerat tio år av mitt liv att vara bra på det. När jag ser svårigheterna jag har haft är det inte minnet jag vill ha kvar av skidskyttet.