Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Fredrik Jonsson: Fotbollssäsongen 2021 är redan exceptionell – på förhand vet vi bara två saker

När året började fick lagen inte ens träna tillsammans.
När säsongen börjar har de i bästa fall hunnit med en träningsmatch.
Fotbollssäsongen 2021 är redan exceptionell och på förhand vet vi egentligen bara två saker säkert – den är extremt efterlängtad och i alla fall lika för, nåja, nästan alla.

Våren hann att bli sommar men till slut är den här.

Fotbollssäsongen 2021.

Coronapåverkad precis som i fjol, men till skillnad från i fjol med dubbelmöten.

Ja, i alla fall för nästan alla.

Centern, Trönninge och HGH i damernas division 2 sydvästra Götaland får finna sig i att de, till skillnad från i stort sett alla andra serier, tvingas till en enkelserie trots Hallands Fotbollförbunds vilja att bevara dubbelmöten.

Orättvist? Javisst och det är lätt att tycka synd om spelarna i de lagen som längtat lika mycket som alla andra, men inte får samma förutsättningar att utöva sin sport.

LÄS MER: Fotbollsbasen om enkelserierna: ”Vi är otroligt besvikna”

Känns spännande

Annars är alltid en ny säsong en ny möjlighet att drömma stort och sikta högt. Alla börjar på samma ruta.

Vilka som rustat bäst går bara att spekulera kring på papper eftersom året började med att inga lag under eliten ens fick träna ihop och lagen går in i premiäromgången med i bästa fall en träningsmatch i bagaget.

Men det känns onekligen spännande på förhand – och hoppfullt att det kommer vara viss publik runt planerna.

I damettan har tre lokala lag blivit fyra sedan BK Astrio sprungit igenom division 2 i fjol och nu gör Halmia, HBK och Laholms FK sällskap. I fjol var det Halmia som nådde längst utan att nå hela vägen fram, men som visade upp ett spel som imponerade. I år blir det minst lika intressant att se om något av dem kan ta täten på egen hand genom att ta ytterligare ett kliv i fotbollens seriepyramid.

BK Astrio är numera det näst bästa herrlaget i området efter fjolårets avancemang som blev definitivt på ett skrivbord i Solna i november, men som klubben mycket väl kunde ordnat på egen hand om de fått spela klart kvalet. Att etablera sig i division 2 och på sikt titta ännu högre känns som en realistisk förväntning för Söndrumsklubben.

För Halmia, vars säsong i fjol slutade med en blytung degradering, väntar nu derbyn mot Laholms FK i år, men klubben har kunnat samla kraft för att precis som i Halmia-supportern Per Gessles anda göra ett återtåg mot division 2. Det såg onekligen lovande ut spelmässigt mot BK Astrio i veckans träningsmatch.

Nyheten: Månadens lag och spelare

Att fotbollssäsongen är efterlängtad kommer förstås synas hos Hallandsposten. Precis som i fjol kommer du som prenumerant kunna se utvalda matcher med Astrio, Halmia, HBK och Laholms FK i division 1 damer och division 2 och 3 herrar direkt på hallandsposten.se. Vi rivstartar med två matcher i helgen: Halmia-Kenty på lördag och HBK-Trelleborgs FF på söndag. Vi kommer även direktsända vissa matcher från distriktsserierna precis som tidigare år.

Det kommer bli reportage och matchvinklar och du missar väl inte Sportpodden där flera av förbundsserielagen redan gästat.

För att ytterligare höja temperaturen kring fotbollen i vårt spridningsområde presenterar vi även två nyheter för säsongen: Månadens lag och månadens spelare i förbundsserierna som vi på HP-sporten tar ut efter varje månadsskifte.

Så med det sagt. Blås igång säsongen.

LÄS MER: Axeldal: ”Vi kunde absolut ha ett lag i högsta divisionen”

LÄS MER: Astrioprofilen Andreas Wreles långa resa tillbaka efter sjukdomen

LÄS MER: Sex år av skador, nu gör HBK-talangen comeback – i Halmia

LÄS MER: Halmiaprofilen kämpar med ständig huvudvärk

LÄS MER: Döttrarna kliver fram när Astrio siktar uppåt igen

Fler lokala sportnyheter hittar du här