Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/17

Zetterbergs frispark räddade HBK-poäng i derbyt

Livsviktiga poäng på spel på förhand. Då kunde Emmy Zetterberg skjuta hem kvitteringen till HBK i den 76:e minuten – efter att Astrios Nova Rolfsson öppnat målskyttet i den andra halvleken.
När nu Astrio tappar viktiga anfallskuggar känner talangen att det finns en naturlig lucka att fylla.
– Det är väldigt tråkigt att vi tappar dem, men ja det känner jag, säger Rolfsson.

Division 1 södra Götaland

Astrio 1

HBK 1

(0–0)

Det var viktiga poäng som stod på spel när Astrio tog emot Halmstads BK på Söndrums IP i kvällssolen.

För gästerna gällde det att vinna för att kunna haka på toppen av tabellen igen. För Astrio, som låg sex poäng under strecket på förhand och saknade anfallsessen Wilma Leidhammar och Lovisa Brogren, gällde det att börja samla poäng för att bevara sin plats i division 1 till nästa säsong. Till slut kom lagen att dela poängen.

Efter en jämn och mållös första halvlek – där HBK fått ett ledningsmål bortdömt för hands i den sjätte minuten – tog Astrio ledningen i minut 54. En hög bollvinst gav Astrios Sofie Rewucha chansen att testa ett avslut som Charlotte Delin lämnade retur på. Då höll sig Nova Rolfsson påpassligt framme och tryckte in derbyledningen till hemmalaget.

”Tråkigt att vi tappar dem”

I matchminut 76 fick Emmy Zetterberg chansen på en frispark precis utanför straffområdet. Den skruvades in hårt i målvaktens hörn till kvittering och matchens sista mål.

– Jag siktade bara mot en hörna och hoppades på det bästa. Då gick den in, säger Zetterberg efter matchen, där hon själv menar att HBK hade mer att ge.

– Det är lite surt. Vi spelar inte jättebra i dag, men det är en poäng i alla fall.

Nova Rolfsson tycker det kändes bra att ta poäng mot ett topplag. När Wilma Leidhammar lämnar för IFK Norrköping – och HP:s uppgifter gör gällande att Lovisa Brogren flyttar till HBK i sommar – känner Astrios nummer 19 att det numer finns en lucka att fylla.

– Det är väldigt tråkigt att vi tappar dem, men ja det känner jag, säger hon.

För att kunna fylla skorna så småningom menar Rolfsson att hon främst behöver utvecklas fysiskt. Och trots att laget ligger sju poäng under nedflyttningsstrecket tror den unga anfallaren att de kan hålla sig kvar i division 1.

– Det tror jag. Om vi bara kämpar på och jobbar som ett lag tror jag att vi tar det.

Fler lokala sportnyheter hittar du här